Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

І МАЛЕНЬКИМ І ПІДЛІТКАМ ФАХІВЦІ ЮСТИЦІЇ ДОВОДЯТЬ, ЩО #БулитиНеКруто

Працівники обласної юстиції в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»продовжують роботу, спрямовану на інформування молоді щодо протидії булінгу. Задля цього фахівці юстиції відвідали сумські школи № 9 та № 16, де провели з дітьми уроки правових знань.

14:22:49 01.03.2019

ШТРАФИ, ПЕРЕДБАЧЕНІ ЗАКОНОМ #ЧужихДітейНеБуває, Б’ЮТЬ ПО КИШЕНІ НЕПЛАТНИКІВ АЛІМЕНТІВ

Спокійно жити і надалі накопичувати борги перед дітьми заважають положення закону #ЧужихДітейНеБуває. Ним запроваджена система фінансових санкцій для тих батьків, які не сплачують аліменти своїй дитині більше року – від 20% до 50% від суми боргу.

14:58:44 27.02.2019

ВЧАСНО ВИКОНАНЕ РІШЕННЯ СУДУ ДОЗВОЛЯЄ УНИКНУТИ ДОДАТКОВИХ ПЛАТЕЖІВ ТА ОБМЕЖЕНЬ

Судове рішення може бути виконане у добровільному або примусовому порядку. Державний виконавець приступає до виконання рішення суду відразу після відкриття виконавчого провадження і застосовує примусові заходи стягнення. Окрім того, боржник сплачує виконавчий збір та витрати виконавчого провадження.

14:56:38 26.02.2019

ПОЗИЦІЯ МІН’ЮСТУ ЩОДО МІТИНГУ НОТАРІУСІВ, ЯКІ ВИСТУПАЮТЬ ПРОТИ ІСПИТІВ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У СФЕРІ ДЕРЖРЕЄСТРАЦІЇ

Одним із завдань Міністерства юстиції є захист майнових прав шляхом формування та реалізації політики у сфері державної реєстрації.  Cьогодні від доступу до реєстру відключені близько 190 осіб. З них 40 - нотаріуси. Тобто тести потрібно скласти менше 1% від загальної кількості всіх нотаріусів в країні. Тому такий супротив - це буря в стакані. До прикладу, судді не протестували проти кваліфікаційного оцінювання. Навіть із 30-ти річним стажем і призначені пожиттєво. Але тільки нотаріуси чомусь вважають себе кастою недоторканних. Комп’ютерне тестування включає 100 питань і триває 2 години. Екзамен вважається складеним за умови надання правильних відповідей на 75 і більше питань. Результати тесту відразу відображаються на екрані комп’ютера. Наступного дня ці дані опубліковуються на сайті Мін’юсту. Тому вплив будь-якого людського фактору на результати іспиту є неможливим.

14:52:15 26.02.2019

ЮСТИЦІЯ ПРИВІТАЛА ПРАЦІВНИКІВ, ЯКІ ВІДДАЛИ РОБОТІ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ ДЕКІЛЬКА ДЕСЯТКІВ РОКІВ ЖИТТЯ

З нагоди 100-річного ювілею створення органів державної реєстрації актів цивільного стану працівники юстиції Сумщини задля привітань завітали до колег, які декілька десятків років свого життя присвятили професії та зараз вже знаходяться на заслуженому відпочинку.  Так, діючі фахівці навідались до Цебрової Алли Іванівні, яка в минулому працювала начальником Сумського відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Колишні підлеглі 83-річної сумчанки зазначають, що вона завжди була опорою своєму колективу та надійною підтримкою.  Рєка Віра Василівна пропрацювала в органах державної реєстрації актів цивільного стану майже 30 років. 80-річна жінка розповіла, що спочатку робила в обласному апараті, а потім – у Сумському районному відділі. Віра Василівна додає, що в ті часи роботи було дуже багато, тому доводилося часто залишатися до пізна, проте то були найкращі роки її життя.  Ще одна колега, яку привітали фахівці юстиції, – Брюханова Марія Костянтинівна. Жінка 43 роки свого життя присвятила професії, працюючи в Сумському міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану. Мабуть не було жодної людини в Сумах, яка б не знала 93-річну Марію Костянтинівну в обличчя, бо саме вона впродовж 43 років реєструвала шлюби сумчан, народження їх дітей та взагалі була майстром своєї справи.  Тож бажаємо всім працівникам органів реєстрації актів цивільного стану, які вже знаходяться на заслуженому відпочинку та тим, хто й надалі продовжує дарувати громадянам радісні моменти життя, міцного здоров’я та нестримного позитиву в житті.

09:37:59 25.02.2019

МОБІЛЬНА ГРУПА ПРОДОВЖУЄ КРОКУВАТИ СУМЩИНОЮ

Фахівці юстиції та спеціалісти Центру з надання безоплатної правової допомоги здійснили черговий виїзд мобільної групи. Цього разу правові консультації юристи надавали жителям Великих Вільмів та Сули Сумського району.

09:35:51 25.02.2019

ЦІКАВІ ФАКТИ З ТРУДОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ: НЕДРИГАЙЛІВ

З нагоди святкування 100-тої річниці утворення органів державної реєстрації актів цивільного стану до Недригайлівського районного відділу державної реєстрації актів було запрошено для привітання людину, яка присвятила 30 років свого життя роботі в органах реєстрації – Домалевську Катерину Іванівну. Жінка поділилася спогадами про свою роботу та розповіла цікаві факти з трудової діяльності. Так, за словами Катерини Іванівни, у 80-ті роки було актуальним проводити державну реєстрацію дітей в урочистій обстановці. В даних заходах брали участь представники установ та організацій, в яких працювали батьки новонароджених дітей. Крім привітань молодим батькам також дарували подарунки. Ще однією гарною традицією було збиратися та висаджувати на весні алеї з дерев: у кого дівчинка – саджали берізку, а в кого хлопчик – дубок. До речі, у 1984 році у Недригайлові було закладено сквер «Миру» на честь дітей народжених у 1983 році. На сьогодні робота в органах державної реєстрації залишається почесною, затребуваною та необхідною громадянам. Ініціативи Мін’юсту надають можливість батькам новонароджених дітей провести реєстрацію народження малюка та отримати свідоцтво безпосередньо в пологовому будинку. Завдяки пілотному проекту «Шлюб за добу» закохані пари можуть одружитися без зайвих витрат часу та бюрократичних процедур. Сервіс #КоханняПозаЧасом, який щоразу набуває все більшої популярності серед закоханих, дає змогу всім охочим з раннього ранку до опівночі укласти шлюб. Радість знову побувати в ролі наречених та повторити один одному свої обітниці, нагадуючи про свою любов, даруєпроект#ДеньНародженняКохання. Тож бажаємо всім працівникам органів реєстрації актів цивільного стану завжди бути на хвилі позитиву та й надалі приносити радість в українські родини.

09:34:42 25.02.2019

ЗБЕРІГАЄМО МИНУЛЕ, ТВОРИМО СУЧАСНЕ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО – ОРГАНИ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ СВЯТКУЮТЬ 100-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ

Такий основний, наповнений щирістю і позитивом меседж урочистостей і святкових зустрічей з нагоди 100-річчя утворення органів державної реєстрації актів цивільного стану України. Тільки уявити наскільки важливою є місія органів реєстрації, що вона актуальна в усі роки! «Органи реєстрації супроводжують людину продовж всього життя, – сказала Перший заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова під час зустрічі з працівниками органів реєстрації актів цивільного стану, які віддали цій роботі десятки років. – Приємні місії реєстрації шлюбів і народження дітей ось вже ціле століття виконує юстиція України, даруючи людям радість. Сьогодні й ці традиційні сервіси юстиція оновила, зробила комфортними і сучасними». Почати хоча б з того, що громадяни активно користуються он-лайн сервісами органів реєстрації. Заяви про одруження, зміну імені, реєстрацію дитини можна подати через мережу Інтернет. Більше того, ось уже третій рік свідоцтва про народження своїх діток батьки отримують безпосередньо у пологових будинках. «Сучасні послуги, он-лайн сервіси – це складова сучасного життя органів юстиції, і темпи упровадження нового будуть тільки зростати, – сказала очільник юстиції Сумщини Ірина Свистун. – І хоч якими б новаторськими та технологічними не були ці процеси, у цій структурі незмінними залишаються важливі величини – щирість і сердечність, бажання наповнити офіційну церемонію особливими почуттями, які збережуться і через роки». Окрасою зустрічі стали розповіді про працівників органів реєстрації актів цивільного стану, які віддали цій роботі десятиліття. Дякуючи цим людям за високий професіоналізм і вірність справі, Олена Сукманова вручила відзнаки Мін`юсту та подарунки.

09:32:37 25.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь