A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

СУМИ ПОВЕРНЕНИХ БОРГІВ ПО АЛІМЕНТАХ РІЗНІ. ВСЬОГО НА СУМЩИНІ СТЯГНУТО 24 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ

Юстиція Сумщини продовжує результативну роботу по забезпеченню прав дітей на вчасну і повну виплату аліментів. Маючі дієві інструменти впливу на батьків-боржників, закладені у законі #ЧужихДітейНебуває, державні виконавці стягують чималі суми для дітей. З початку 2019 року діти Сумщини вже отримали понад 24 мільйонів гривень аліментів.  Так, у Сумах батько заборгував доньці Вікторії майже 39 тисяч гривень. Після спілкування з державним виконавцем, накладення арешту на все рухоме і нерухоме майно, він таки сплатив свої зобов’язання перед дитиною. Обмежувальні заходи спонукали й батька із Шостки сплатити на користь доньки Лілії аліментний борг у сумі більше 21 тисячі гривень та додатково штраф за невчасну сплату у розмірі 20% від заборгованої суми – 4243 гривень, які також отримала дитина. І подібних прикладів, коли батьки згадують про власних дітей тільки під силою примусових заходів, чимало. За останні дні у Сумах ще один батько сплатив понад 13 тисяч гривень, у Глухові – більше 11 тисяч, у Тростянці, Білопіллі – по 10 тисяч гривень. Якими б не були суми сплачених коштів, найважливіше – діти їх отримали, а значить закон #ЧужихДітейНебуває, ініційований Міністерством юстиції, діє беззаперечно.

14:49:16 11.03.2019

27 ВИКОНАВЧИХ ПРОВАДЖЕНЬ ЗА АВТОМОБІЛЬ

Приватний підприємець з міста Охтирка, неодноразово допускав несплату фінансових зобов’язань перед пенсійним фондом. В ході примусового виконання рішення державним виконавцем було оголошено в розшук майно боржника, на яке можливо звернути стягнення. Після того, як автомобіль боржника було затримано працівниками поліції, державний виконавець описав його, арештував та передав на зберігання представникам системи електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ» для реалізації в рахунок погашення боргів чоловіка. Вказані дії державного виконавця неабияк занепокоїли боржника. Не бажаючи залишитись без транспортного засобу, ним впродовж трьох днів було сплачено борг в повному обсязі на суму майже 26 тисяч гривень по 27 виконавчим провадженням. Окрім того, з підприємця було стягнуто 10% виконавчого збору та біля 7 тисяч витрат на проведення виконавчих дій. Варто зазначити, що боржник міг би уберегти себе від зайвих затрат та скористатися перевагами добровільного виконання рішення суду, до яких належить: - бездоганна репутація, бо дані про боржника не потраплять до відкритого реєстру боржників (https://erb/minjust.gov.ua ); - свобода дій (щодо рішень суду про стягнення аліментів), а саме: батьки-аліментники мають змогу вільно їздити за кордон на відпочинок та у справах, керувати власним транспортним засобом, ходити на полювання з мисливською зброєю та брати повноцінну участь у вихованні дитини;  - майнова вигода, а саме: заощадження 10% від суми, що підлягала стягненню, та уникнення арешту й примусового вилучення майна, вільне користування їм без обмежень.

14:47:08 11.03.2019

НА СУМЩИНІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ СЕРВІС ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ «ПЕНСІЙНИЙ ДОПОМОГОМОБІЛЬ»

Участь у презентації Допомогомобіля в селі Сад Сумського району взяли голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО та голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус Як зазначив Микола Клочко, Сумська область є першою в Україні, яка запровадила сервіс "Допомогомобіль". http://sm.gov.ua/…/17968-na-sumshchyni-prezentuvaly-servis-… Vadim Akperov, Іван Боршош, Alexandr Milash, Dmytro Zhyvytskyy

15:44:28 05.03.2019

У БОРЖНИКА ПО АЛІМЕНТАХ ЗАВЖДИ Є ВИБІР, ПРАВИЛЬНИЙ – ПІДКАЖЕ ЮСТИЦІЯ І СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ

Найперші результати роботи в межах Меморандуму, підписаному між Міністерством юстиції України та Державною службою зайнятості задля забезпечення подальшого покращення показників повернення дітям коштів, заборгованих батьками-аліментниками, вже є на Сумщині.Завдяки співробітництвупрацевлаштовані вже 3 боржники.

14:42:11 05.03.2019

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ: ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ – ЗАВДАННЯ КОЖНОГО

На жаль, діти часто не знають, як самостійно розв’язувати ті чи інші проблеми. Булінг – не виняток, тому фахівці юстиції, впроваджуючи загальнонаціональний правопросвітницький проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», проводять з підростаючим поколінням інформаційні заходи, під час яких роз’яснюють школярам, як протидіяти цькуванню.

14:28:18 04.03.2019

РЕЗОНАНСНА ТЕМА БУЛІНГУ НА СЕМІНАРІ З ФАХІВЦЯМИ ІЗ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

Фахівці юстиції, зарекомендувавши свою роботу, розгорнуту в рамках кампанії по протидії булінгу, ініційовану Мін’юстом України в межах загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», регулярно отримують запрошення до участі у заходах із зазначеної теми.

10:06:43 04.03.2019

ОБМЕЖЕННЯ, ЯКІ ЗАЧІПАЮТЬ НЕПЛАТНИКІВ АЛІМЕНТІВ ЧЕРЕЗ ЧОТИРИ МІСЯЦІ БОРГУ

Дієвість змін до чинного законодавства про встановлення тимчасових обмежень у правах неплатників аліментів, внесені законом #ЧужихДітейНеБуває, підтверджується чисельними випадками з життя боржників Сумщини. Завдяки посиленню відповідальності, діти Сумщини з початку року отримали понад 21 мільйон гривень аліментів.

14:24:59 01.03.2019

МЕШКАНЦІ СУМЩИНИМОЖУТЬ СПЛАТИ ЗА ПОСЛУГИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ БАНКІВСЬКОЮ КАРТОЮ

Продовжуючи створювати зручні та комфортні умови для громадян, юстиція Сумщини й надалі впроваджує нововведення – відтепер у всіх відділах державної реєстрації актів цивільного стану мешканці Сумщини можуть сплати за послуги банківською карткою.

14:23:58 01.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь