Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

ПРО РОБОТУ ЮРИСТА МАЙБУТНІМ ФАХІВЦЯМ

Фахівцями обласної юстиції було проведено лекцію для студентів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ з питань роботи державної виконавчої служби, нотаріату та протидії корупції.

13:55:39 01.02.2019

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ – АПЕНДИКС СУЧАСНОГО СУСПІЛЬСТВА

Фахівці юстиції Сумщини, активно реалізуючи загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!», продовжують навчати молодь протидіяти ганебному явищу сучасності - торгівлі людьми.

13:53:14 01.02.2019

ДОПОМОГА У ПОШУКАХ РОБОТИ НЕПРАЦЮЮЧИМ НЕПЛАТНИКАМ АЛІМЕНТІВ

До надання допомоги у пошуках роботи непрацюючим громадянам долучилася і юстиція Сумщини. Фахівцями, в рамках загальнонаціонального право?просвітницького проектуМіністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО?!», було поведено інформаційний семінар для осіб, які перебувають на обліку в Сумському міському центрі зайнятості.

13:52:43 01.02.2019

МЕМОРАНДУМИ, ЯКІ ЗАБЕЗПЕЧАТЬ ПОКРАЩЕННЯ СИТУАЦІЇ ЗІ СПЛАТИ АЛІМЕНТІВ БОРЖНИКАМИ

Напередодні Мін'юст розпочав наступний етап кампанії зі стягнення заборгованості  зі сплати аліментів. Мова йде про підписання меморандумів щодо співробітництваз Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці. Завдяки цим крокам з’являться нові інструменти для можливостей отримання офіційних доходів батьків, що в подальшому призведе до погашення аліментних боргів.

15:14:22 30.01.2019

ЗАСТУПНИК МІНІСТРА І СТУДЕНТИ-ЮРИСТИ СУМСЬКИХ ВИШІВ: ВІДКРИТИЙ ДІАЛОГ

Чергова зустріч у ході робочого візиту на Сумщину заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлани Глущенко – спілкування з потенційними колегами в недалекому майбутньому – студентами-правниками сумських вишів. В ошатній залі Конгрес-центру Сумського державного університету запанувала атмосфера зацікавленості і налаштованості на діалог.  Світлана Глущенко зазначила, що працювати у команді реформаторів, команді людей, які прагнуть позитивних змін і готові їх упроваджувати – велика честь і обов’язок. Органи юстиції зацікавлені у професіоналах нової генерації, амбітних, мислячих і креативних. І сьогодні у Мін'юсті працює так званий соціальний ліфт, молодь може подавати заявки на стажування і роботу. Всі посади заповнюються через конкурсний відбір, який відбувається відкрито і прозоро. Керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун, вітаючи майбутніх спеціалістів, зазначила, що для студентів зустрічі з фахівцями у подібному форматі, безперечно, корисні. Між студіюванням професійної літератури юнакам та дівчатам цікаво поспілкуватись з людиною, яка власним прикладом переконує і додає їм впевненості у правильності обраної професії, її перспективності і важливості для суспільства.

15:09:43 29.01.2019

«ПРАВОВИЙ MessageBox» ВІД ЮСТИЦІЇ АКТИВНО ІНФОРМУЄСУМСЬКИХ ШКОЛЯРІВ

В рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» «ПравовийMessageBox», котрий вже полюбився школярам і став їм добрим помічником, відвідав ще один навчальний заклад – Сумську спеціалізовану школу № 3 імені Морозова, де правова підтримка від Мін'юсту працюватиме продовж цього тижня.

15:08:43 29.01.2019

СКАЖИ «ТАК»! У ДЕНЬ ВСІХ ЗАКОХАНИХ

Незабаром 14 лютого - День Святого Валентина – день, коли люди відкрито говорять про найпрекрасніше у світі почуття – кохання. За допомогою проекту Міністерства юстиції України «Кохання поза часом 2019» в цей день всі закохані, навіть вночі, зможуть подати до визначених відділів державної реєстрації заяву про державну реєстрацію шлюбу та зареєструвати шлюб, якщо він призначений у вищевказаний день. Запрошуємо бажаючих в День закоханих подати заяву про державну реєстрацію шлюбу, зареєструвати шлюб, відсвяткувати ювілей весілля чи заручини до наступних відділів державної реєстрації актів цивільного стану Сумської області:

15:06:09 29.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь