A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

БУЛІНГ, ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО, ПОДАТКОВА ЗНИЖКА, ВИБОРЧІ ПРАВА - НА ВСІ ЦІ ПИТАННЯ «ПРАВОВИЙ MessageBox» ДАСТЬ ВІДПОВІДЬ

Вже традиційно щотижня наповнений найактуальнішою інформацією від юстиції Сумщини «ПРАВОВИЙ MessageBox» направляється до нової школи.Цього разу місцем його розташування стала Сумська спеціалізована школа № 17.

11:50:50 21.03.2019

ЗАКОН НАВЧАЄ НЕ НАСТУПАТИ НА ТІ САМІ ГРАБЛІ

Боржник з Тростянеччини в минулому році вже мав змогу відчути на собі обмеження, які передбачені законом #ЧужихДітейНеБуває до неплатників аліментів, сплативши 60 тисяч гривень боргових зобов’язань після того як не зміг виїхати за межі України.

10:14:51 20.03.2019

СТОСУЄТЬСЯ КОЖНОГО: ФАХІВЦІ ЮСТИЦІЇ ПІДВИЩУЮТЬ РІВЕНЬ ОБІЗНАНОСТІ ВИБОРЦІВ

Менш ніж за місяць в Україні відбудуться вибори Президента України. Згідно з опитуваннями, 47% громадян, які будуть голосувати вперше, не знають, як проголосувати на найближчих виборах, якщо будуть перебувати поза місцем реєстрації. А 60% переміщених осіб через бойові дії на Донбасі не знають, як голосувати в їхньому нинішньому місці проживанні.  В рамках всеукраїнської правопросвітницької кампанії «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!», ініційованої Міністерством юстиції спільно з Центральною виборчою комісією, задля підвищення рівня обізнаності виборців щодо виборчих прав та виборчих процедур до, під час та після голосування на виборах, фахівці юстиції Сумщини провели правопросвітницькі заходи по всій області. Під час таких зустрічей правники розповідали відвідувачам та працівникам установ, а також пересічним громадянам про алгоритм перевірки себе в Державному реєстрі виборців, процедуру зміни місця голосування, особливості голосування внутрішньо переміщених осіб та громадян, які знаходяться за кордоном.  Крім того, фахівці юстиції роздавали громадянам інформаційні буклети з зазначеної теми, а в установах куточки відвідувачів обладнали дорожньою картою виборця, де покроково розписані дії виборця: 1. Перевірити себе у списку виборців. 2. Підготуватися, якщо громадянин голосуватиме не за зареєстрованим місцем проживання. 3. Проголосувати в день виборів – 31 березня 2019 року. 4. Проконтролювати хід виборів. В разі виявлення порушення – звернутися до голови виборчої комісії, офіційних спостерігачів або поліції. Варто зазначити, що у громадян було дуже багато питань щодо зазначеної теми. На кожне з них правники дали чітке роз’яснення. Тож, проводячи таку правопросвітницьку роботу, фахівці юстиції підвищують рівень обізнаності громадян в питаннях виборчих прав та виборчих процедур.

14:41:49 15.03.2019

СУСПІЛЬНО КОРИСНІ РОБОТИ СТАЮТЬ ДЖЕРЕЛОМ ЗАРОБІТКУ ДЛЯ НЕПЛАТНИКІВ АЛІМЕНТІВ

Завдяки притягненню батька на Білопільщині до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт за несплату аліментів, сину почали надходити кошти. Перший розмір виплати склав тисячу гривень. Кошти будуть надходити й надалі, оскільки батька притягнуто до 120 годин суспільно корисних робіт.

13:42:58 14.03.2019

В УКРАЇНІ СТАРТУВАЛА ПРАВОПРОСВІТНИЦЬКАКАМПАНІЯ «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ»

Міністерство юстиції України спільно з Центральною виборчою комісією в межах правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» з метою підвищення рівня обізнаності громадян щодо виборчих прав, механізмів їх реалізації та захисту, виборчих процедур розпочало всеукраїнську правопросвітницьку кампанію «Я маю право голосу».

16:40:35 12.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь