A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

У ЯКОМУ ВИПАДКУ ДОРОСЛІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА АЛІМЕНТИ

Консультує Міністр юстиції України Павло ПЕТРЕНКО У ЯКОМУ ВИПАДКУ ДОРОСЛІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА АЛІМЕНТИ Шановний Павле Дмитровичу! Маю до Вас питання. В мене – донька, якій зовсім скоро виповниться 18 років, вона навчається на першому курсі в університеті. Її батько справно платить аліменти, але запевняє, що коли доньці виповниться 18, припинить платити. Чи може донька розраховувати на його підтримку упродовж навчання? Світлана Шевченко Хто має право на утримання?

14:38:35 23.04.2019

СПЛАТИВ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ПО АЛІМЕНТАХ, МОЖЕШ ЇХАТИ ЗА КОРДОН – ПРОСТІ ІСТИНИ ЗАКОНУ ДЛЯ КРОЛЕВЧАН

Завдяки посиленню відповідальності, яка передбачена ініційованим Міністерством юстиції України законом #ЧужихДітейНеБуває, фахівці юстиції щоденно поповнюють скарбничку позитивних справ щодо стягнення заборгованості по аліментах.

12:37:12 23.04.2019

Реалізуючи загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»,

Реалізуючи загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», фахівці юстиції Сумщини задля правової обізнаності пересічних громадян розмістили в Центрах наданнях адміністративних послуг області інформаційні матеріали щодо переваг отримання адміністративних послуг через такі центри. Крім того, в органах місцевого самоврядування правники поширили плакати «Громадські радники – у кожну громаду», в яких зазначається, що громадські радники – це активні та небайдужі волонтери (звичайні люди без юридичної освіти), які надають правову інформацію, радять алгоритм дій, направляють до компетентного органу – в загалом перша точка доступу до правосуддя для жителів сіл та невеликих міст.

14:52:50 22.04.2019

АДРЕСНА ДОПОМОГА ВЛУЧАЄ В «СЕРЦЕ» ПРАВОВИХ ПИТАНЬ

 Спеціалісти юстиції Сумщини разом з правниками центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках ініційованого Мін’юстом загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» продовжують розв’язуватиправові питання різних верст населення.

11:31:52 22.04.2019

МОБІЛЬНА ГРУПА ПРАЦЮВАЛА НА КОНОТОПЩИНІ

Фахівці юстиції Сумщини, продовжуючи динамічну масштабну роботу мобільних груп по наданню безоплатної правової допомоги, відправились на Конотопщину.

11:30:13 19.04.2019

ПОМІЧНИК ШКОЛЯРІВ ТА ЇХ БАТЬКІВ «ПРАВОВИЙ MessageBox» ОХОПЛЮЄ НОВІ ТЕРИТОРІЇ

Відповідаючи на виклик сьогодення, фахівці юстиції постійно оновлюють та наповнюють «ПРАВОВИЙ MessageBox» найактуальнішими інформаційними матеріали задля правової обізнаності підростаючого покоління та батьків школярів.

15:39:00 18.04.2019

СУСПІЛЬНО КОРИСНІ РОБОТИ РОЗБУРКАЛИ БАТЬКА НА КРОЛЕВЕЧЧИНІ

На Кролевеччині батько заборгував доньці Каріні 10 тисяч гривень аліментів. В ході примусового виконання рішення державним виконавцем, відповідно до закону #ЧужихДітейНебуває, було внесено відомості про чоловіка до Єдиного реєстру боржників аліментів, накладено арешти на майно і кошти боржника та винесено постанови про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання. Лише після того, як державним виконавцем було складено протокол про адміністративне правопорушення, та судом присуджено суспільно корисні роботи у кількості 120 годин, батько зрозумів, що справи серйозні та виплатив доньці усю суму заборгованості.

12:38:07 18.04.2019

ЗНАЮ – ДІЮ: ПІД ТАКИМ ГАСЛОМ ПРОЙШОВ ЦИКЛ ЗУСТРІЧЕЙ ФАХІВЦІВ ЮСТИЦІЇ ЗІ СТУДЕНТАМИ

Незабаром, 21 квітня 2019 року, в країні відбудеться повторне голосування на чергових президентських виборах. Реалізуючи під час ІІ туру своє виборче право, громадяни робитимуть не тільки свідомий крок до свого майбутнього, а й внесок у побудову міцної правової держави.

09:36:02 18.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь