A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

П’ЯТДЕСЯТ МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ АЛІМЕНТІВ ОТРИМАЛИ ДІТИ НА СУМЩИНІ

Прийняття ініційованого Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуває стало лише першим кроком у комплексній програмі захисту дітей.  Запроваджені санкції для тих осіб, рівнозначно чоловіків та жінок, які ухиляються від підтримки своїх рідних дітей дали можливість в цьому році стягнути на користь дітей Сумщини 50 мільйонів гривень.

08:59:27 06.05.2019

ВИЛУЧЕНЕ ВОДІЙСЬКЕ ПОСВІДЧЕННЯ СТАЛО ПРИВОДОМ ДЛЯ БАТЬКА СПЛАТИТИ БОРГ ПО АЛІМЕНТАХ

Обов’язки по вихованню та розвитку дитини більшою мірою виконуються тим з подружжя, з яким дитина проживає. Як правило, доглядають за малечею матері. Не новина, що в цей період у жінки обмежена можливість для самореалізації, тому на законодавчому рівні закріплено забезпечення чоловіком матеріального добробуту дружини навіть після розлучення протягом перших 3-х років після народження дитини.

12:06:47 03.05.2019

ЮСТИЦІЯ ПІДГОТУВАЛА ЗАКОХАНИМ НОВІ ЛОКАЦІЇ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ВЕСІЛЬНИХ ЦЕРЕМОНІЙ У МІСТІ СУМИ

Юстиція Сумщини з метою створення сприятливих, комфортних і романтичних умов під час укладання шлюбів розширила перелік локацій для проведення весільних церемоній. «У розквіті весни яскравішими стають почуття, закохані обирають цю красиву пору для незабутнього дня весілля. Юстиція Сумщини постійно дбає про зручність і комфорт у наданні послуг, не забуваючи про креатив та новизну. Враховуючи виклики сучасності та бажання молодят одружуватись у вишуканих та надзвичайно романтичних місцях, ми розширили перелік локацій. Тож, відтепер знайдеться місце для проведення урочистої реєстрації шлюбів, в буквальному сенсі, на будь-який смак та колір. Ми пропонуємо червону та зелену зали в Сумській обласній філармонії, фіолетовий простір у офісі європейського зразка «Open Space», смарагдову локацію в приміщенні Сумського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану або ж просто неба – у весільному сквері. Сподіваємось, що в цьому році ми ще порадуємо сумчан новими просторами для одружень», - зазначила керівник Головного територіального управління юстиції у Сумській області Ірина Свистун.  До вашої уваги пропонуємо перелік локацій, адреси їх розташування та вартість бажаних послуг в ціновому діапазоні від 459,43 гривень:

12:03:24 03.05.2019

ПРОЕКТ «Я МАЮ ПРАВО!» ВЧИТЬ ПРОТИСТОЯТИ БУЛІНГУ ШКОЛЯРІВ САМИХ ВІДДАЛЕНИХ РАЙОНІВ СУМЩИНИ

Динамічністю та пізнавальністю відзначився цикл заходів, підготовлений в межах загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівцями юстиції Сумщини, які відвідали найвіддаленіші райони області задля обізнаності школярів щодо протидії такому ганебному явищу як булінг.

11:49:17 25.04.2019

АБИ ПОТРАПИТИ ДО ВЛАСНОЇ ОСЕЛІ, ЧОЛОВІКУ ДОВЕЛОСЯ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ДЕРЖАВНИХ ВИКОНАВЦІВ

Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню,відповідно до частини 1 статті 382 Кримінального кодексу України, карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

11:47:30 25.04.2019

СВІТЛАНА ГЛУЩЕНКО: У І КВАРТАЛІ 2019 РОКУ ДВС СТЯГНУЛА 1,2 МЛРД ГРН З БОРЖНИКІВ АЛІМЕНТІВ

Державні виконавці протягом І кварталу 2019 року фактично виконали 238,1 тис. виконавчих документів, що складає 53,5% від кількості завершених виконавчих документів. Показник фактичного виконання збільшився на 10,1% у порівняні з аналогічним періодом 2018 року. Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

11:43:08 25.04.2019

МАТИ РОЗРАХУВАЛАСЯ ІЗ СИНОМ ТІЛЬКИ, ЩОБ ПОЇХАТИ ЗА КОРДОН

Впровадження ініційованого Міністерством юстиції закону #ЧужихДітейНеБуває докорінно змінило ситуацію з виплатою аліментної заборгованості в Україні. Батьки, які роками ігнорували обов’язок дбати про дітей, зіткнувшись з обмеженнями закону, тепер виплачують борги по аліментах.

11:40:40 24.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь