A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

ЯК ДІЯТИ, КОЛИ ЗДІЙСНЕНО САМОВІЛЬНИЙ ЗАХВАТ ВАШОЇ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

Доброго дня! Мій сусід орендує земельну ділянку вже декілька років, але тиждень тому до нього приїхали невідомі люди з документами і заявили, що віднині вони є орендарями. Він звернувся до поліції, там зареєстрували заяву і більше нічого. Цього року я теж планував взяти землю в оренду, але тепер побоююсь. Підкажіть, як бути?

15:08:57 14.05.2019

СУМСЬКА МАЛЕЧА МАНДРУВАЛА КРАЇНОЮ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ

Фахівці юстиції, впроваджуючи ініційований Мін’юстом загальнонаціональній правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»завітали до Сумської дитячої бібліотеки № 14, де відбулася презентація літературного альманаху «Силою матерів тримається світ», присвячений Дню матері.

15:06:36 13.05.2019

55 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ АЛІМЕНТІВ СТЯГНУЛИ З БОРЖНИКІВ НА СУМЩИНІ

З початку 2019 року на користь дітей Сумщини завдяки санкціям ініційованого Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуваєбуло стягнуто 55 мільйонів гривень. Тимчасові обмеження, передбачені чинним законодавством, продовжують захищати права дітей.

15:05:42 10.05.2019

ФАХІВЦІ ЮСТИЦІЇ НАДАЛИ АДРЕСНУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУНА ТРОСТЯНЕЧЧИНІ

Приділяючи багато уваги адресній, тобто призначеній конкретним верстам населення, допомозі, фахівці юстиції разом з працівниками Центру з надання безоплатної правової допомоги завітали до Управління соціального захисту населення у місті Тростянець, де спілкувалися з соціально незахищеними категоріями громадян та людьми похилого віку. 

13:04:18 10.05.2019

ЗІ СТАРТОМ СЕЗОНУ ВІДПУСТОК ТА КАНІКУЛ ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ ІНФОРМУЄ БАТЬКІВ, ЯК ТИМЧАСОВО ВИЇХАТИ ЗА КОРДОН З ДИТИНОЮ

З приходом теплої весняної погоди громадяни починають планувати відпочинок. Для тих, хто вирішить відправитися на канікулах за межі України, юстиція Сумщини в межах кампанії «Відповідальне батьківство» в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» підготувала основні особливості подорожей дітей з одним із батьків, які передбачені ініційованим Мін’юстом закону #ЧужихДітейНеБуває.

10:03:01 10.05.2019

булінг Козелянська ЗОШ I-II ступенів

Явище булінгу надзвичайно поширене в сучас­ній школі, спеціалісти з різноманітних сфер багато роблять для того, щоб запобігати знущанню та своєчасно усунути його, але про цю проблему іноді замовчують, не афішують випадки знущань, її не прийнято обговорювати вслух. За таких умов проблема не ліквідується, а навпаки набуває більших обсягів і жорстокіших проявів.

10:47:54 08.05.2019

НА СУМЩИНІ ЗА КОРДОН НЕ ЗМОЖУТЬ ВИЇХАТИ 3600 БОРЖНИКІВ ПО АЛІМЕНТАХ. ЯК УБЕЗПЕЧИТИ СЕБЕ?

На Сумщині у праві виїзду за межі України були обмежені 3600 боржників по аліментах.  У минулому році набрав чинності ініційований Міністерством юстиції України закон #ЧужихДітейНеБуває, який захищає права дітей та містить ряд обмежувальних постанов, призначених для впливу на боржників по аліментах. Так, відповідно до чинного законодавства, одним з цих заходів примусів є обмеження в праві виїзду за кордон тим громадянам, котрі не оплачували аліменти понад 6 місяців. До речі, особливістю цього обмеження є те, що воно застосовується державним виконавцем без рішення суду. А ось знімається цей захід примусу тільки після сплати суми всієї заборгованості, а в деяких випадках й штрафу та виконавчого збору.  Тож, щоб уникнути примусових заходів, потрібно своєчасно сплачувати аліменти, не допускаючи заборгованості.

10:45:15 08.05.2019

ТІЛЬКИ ЗАВДЯКИ ЗАКОНУ #ЧужихДітейНеБуває СУМЧАНИН СПЛАТИВ ДИТИНІ 120 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ, НАКОПИЧЕНІ ВПРОДОВЖ 9 РОКІВ

Сила ініційованого Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуває продовжує дивувати своїм впливом на боржників по аліментах. Завдяки санкціям, передбаченим новелами цього законодавства, навіть самі злісні неплатники змушені все ж таки перейматися не тільки своїм добробутом, а й матеріальним забезпеченням дітей.

10:42:50 07.05.2019

НА ДОМАШНІХ ТИРАНІВ СЬОГОДНІ Є ПРАВОВА УПРАВА

Сімейні сварки тепер не є справою родинною. Ініціатива Мін`юсту #СтопНасильство у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» сьогодні захищає від домашньої тиранії на  законодавчому рівні.

10:42:20 07.05.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь