A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ ЗУСТРІЧАЄ БОРЖНИКІВ З ПОДОРОЖЕЙ

Деякі батьки, не бажаючи брати участь у житті власних дітей, намагаються знаходитись якомога далі від них, сподіваючись, що відстань допоможе уникнути клопоту, пов’язаного з вихованням їхніх чад. Новели закону #ЧужихДітейНеБуває допомагають зменшити таку відстань, та нехай і в примусовому порядку, пробудити спогади про найрідніших людей.

15:08:42 18.06.2019

30 ТИСЯЧ БОРГУ ПЕРЕТВОРИЛИСЬ ДЛЯ СУМЧАНИНА В СОТНІ ГОДИН СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ

На Сумщині чоловік впродовж тривалого часу не сплачував сину аліментів, завдяки чому накопичився борг в розмірі майже 30 тисяч гривень. Питання виплати заборгованості так би й не зрушилось з місця, аби не санкції ініційованого Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуває, застосовані державними виконавцями.

11:07:31 18.06.2019

У КРОЛЕВЦІ ДІТИ ОТРИМАЛИ 1,3 МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ

Крок за кроком, платіж за платежем формується загальний результат. Так, загалом на Сумщині з початку 2019 року на користь дітей стягнуто понад 66 мільйонів гривень аліментів, з яких 1,3 мільйона гривень отримали діти Кролевеччини. Цифра демонструє ефективність роботи і найважливіше – діти отримують належні їм грошові кошти.

13:19:42 14.06.2019

ОБМЕЖЕННЯ СПРАЦЮВАЛИ, ДИТИНА У ГЛУХОВІ ОТРИМАЛА 15 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Закон #ЧужихДітейНеБуває надав реальні інструменти захисту прав дітей на вчасне і повне отримання аліментів. Обмеження, що накладаються на батьків, які не сплачують аліменти, виявилися ефективним засобом впливу.

13:17:38 14.06.2019

ЛІТНІ КАНІКУЛИ – ЧАС ДЛЯ ЦІКАВИХ ТА ПІЗНАВАЛЬНИХ ЗАХОДІВ

Організація якісного дозвілля є необхідною складовою розвитку кожної дитини. Надзвичайно важливо поєднати шкільну програму навчання з програмою відпочинку, яка б дозволила пізнати корисну інформацію в цікавій та доступній формі.

13:15:10 14.06.2019

ЧЕРГОВИЙ УРОК СУСПІЛЬНО КОРИСНИМИ РОБОТАМИ

Захист прав та інтересів дитини завжди був одним із пріоритетних напрямків діяльності юстиції, тому що турбота про підростаюче покоління –основна стратегія у створенні міцної та правової країни. Одним із проявів такого піклування є ініційований Мін’юстом пакет законів #ЧужихДітейНеБуває.

13:14:47 14.06.2019

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЙНОГО ІСПИТУ ВИЩОЮ КВАЛІФІКАЦІЙНОЮ КОМІСІЄЮ НОТАРІАТУ ПРИ МІНІСТЕРСТВІ ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

29 липня 2019 року о 09-00 у приміщенні Міністерства юстиції України за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, 73 буде проведений кваліфікаційний іспит для осіб, які матимуть намір займатися нотаріальною діяльністю. Кінцевий строк подачі документів до головного територіального управління юстиції до 09 липня 2019 року. Реєстрація осіб розпочинається з 08-00 до 8-40. Додаткова інформація. Порядок доступу осіб до складання кваліфікаційного іспиту та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату, затверджено наказом Міністерства юстиції України 28.07.2011 №1905/5 за №926/19664. У разі зміни графіка, а також місця проведення кваліфікаційного іспиту Комісія не пізніше ніж за добу повідомляє про це осіб, допущених до його складання, шляхом розміщення відповідного повідомлення на офіційній інтернет-сторінці Міністерства юстиції України. Тематика тестових питань, задач та проектів нотаріальних документів, що будуть виноситися на кваліфікаційний іспит розміщена на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України у рубриці «Напрями діяльності» підрубрики «Нотаріат» розділу «Вища кваліфікаційна комісія нотаріату» підрозділу «Інформація до кваліфікаційних іспитів». Посилання з сайту Міністерства юстиції України https://minjust.gov.ua/ukr_notar_2

13:12:23 14.06.2019

ЗА ДОСВІДОМ ТА КОРИСНИМИ ПОРАДАМИ: ДО ЮСТИЦІЇ СУМЩИНИ ЗАВІТАЛИ СТУДЕНТИ

Фахівці юстиції Сумщини провели для студентів місцевих вишів цикл заходів, спрямованих на популяризацію професії правника серед університетської молоді та задля створення умов відкритості й прозорості.

16:10:46 12.06.2019

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РІВНОСТІ ПРАВ БАТЬКІВ НА ВИХОВАННЯ ДИТИНИ

Сучасні правові механізми розвиваються та здобувають все нові та більш ефективні форми своєї практичної реалізації. Другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, ініційований Міністерством юстиції України, вніс вагомий вклад у забезпечення чинних та відновлення порушених прав громадян. Таким прикладом є модернізаціязаконодавства,зокрема чіткого визначення норм, що регулюють відносини між батьками щодо встановлення побачення з дитиною.

13:08:34 12.06.2019

СУСПІЛЬНОКОРИСНІ РОБОТИ ЗВІЛЬНЯЮТЬ ЛЮДИНУ ВІД ТЯГАРЯ БОРЖНИКА

Засоби примусу є дієвими заходами забезпечення виконання тих чи інших зобов’язань. На жаль, у сучасному світі не всі люди розуміють важливість принципів своєчасності та сумлінності при виконанні своїх обов’язків, тому органам юстиції доводиться застосовувати заходи примусу,спрямовані на стимулювання відповідальної поведінки у несумлінних громадян.

16:03:38 11.06.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь