Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Новини

Дата: від до Скинути

ПЕРЕВІРЯЮЧИ, НАВЧАЄМО

ПЕРЕВІРЯЮЧИ, НАВЧАЄМО

Один із важливих напрямів роботи юстиції Сумщини – перевірка з питань правової роботи і систематизації законодавства та дотримання органами виконавчої влади норм законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів. Перевіряючи в Білопільській районній державній адміністрації та її структурних підрозділах вищезазначені напрямки роботи, спеціалісти юстиції Сумщини провели стажування відповідальних за цю роботу. Було опрацьовано зміни до чинного законодавства, а також помилки та недоліки, які були виявлені під час перевірок. Фахівці обласної юстиції провели для працівників адміністрації семінар, на якому детально обговорили зміст і напрями поширення національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» – його змістовні тематичні аспекти підвищать рівень правової освіченості наших громадян. Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» на сайті http://pravo.minjust.gov.ua/.

17:04 29.05.2018

СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО

СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО

25 травня 2018 відбулась робоча зустріч керівництва Сумського міського центру зайнятості та відділу державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головне територіальне управління юстиції у Сумській області.  Предмет обговорення – шляхи співпраці у забезпеченні реалізації державної правової політики, сприяння розвитку системи надання первинної правової допомоги з метою реалізації прав і свобод громадян, які перебувають на обліку в Службі зайнятості. У результаті домовленості сплановано проведення спільних інформаційно-презентаційних заходів для правової освіти населення

17:01 29.05.2018

ЖИТЕЛЯ ВЕЛИКОЇ ПИСАРІВКИ  ЗАКОН ЗМУСИВ СПЛАТИТИ АЛІМЕНТИ

ЖИТЕЛЯ ВЕЛИКОЇ ПИСАРІВКИ  ЗАКОН ЗМУСИВ СПЛАТИТИ АЛІМЕНТИ

Житель Великої Писарівки вирішив перевірити на собі дію Закону #ЧужихДітейНеБуває.  Не стали вагомим аргументом для боржника-аліментника, щоб погасити накопичений борг, винесені обмеження у праві керування транспортними засобами, виїзду за межі України, полювання та користування зброєю. Однак, дія Закону не обмежується 4 постановами і державні виконавці без вагань звернулись до суду. Результат не змусив довго на себе чекати - горе-батька притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді 120 годин суспільно - корисних робіт. Пересвідчившись, що державні виконавці не відступляться і Закон #ЧужихДітейНеБуває все-таки діє, боржник одразу перерахував дитині 30 тисяч гривень. Нагадаємо, що Міністерством юстиції ініційована друга хвиля законодавчого посилення відповідальності неплатників аліментів. Серед новацій - додаткові фінансові санкції для батьків-боржників, автоматизований арешт їх коштів, кримінальна відповідальність за ухилення від відпрацювання боргу перед своїми дітьми на суспільно-корисних роботах, а також можливість втратити чиновницьке крісло за борг перед дитиною.

10:06 25.05.2018

Консультує Міністр юстиції України Павло Петренко ПРО ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ ДИТИНИ

Консультує Міністр юстиції України Павло Петренко ПРО ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ ДИТИНИ

Добрий день, Павле Дмитровичу! Влітку збираємося всією сім’єю вперше поїхати відпочивати за кордон. У мене й чоловіка паспорти є, але я чула, що треба ще й паспорт на дитину. Скажіть, чи треба його робити і куди звернутися?

15:05 23.05.2018

БРОНЗОВІ ПРИЗЕРИ ОБЛАСНОЇ СПАРТАКІАДИ З ФУТЗАЛУ!

БРОНЗОВІ ПРИЗЕРИ ОБЛАСНОЇ СПАРТАКІАДИ З ФУТЗАЛУ!

БРОНЗОВІ ПРИЗЕРИ ОБЛАСНОЇ СПАРТАКІАДИ З ФУТЗАЛУ! 17-18 травня у легкоатлетичному манежі СумДУ відбулися фінальні змагання в рамках Всеукраїнської спартакіади між депутатами усіх рівнів Сумської області. Народні обранці змагалися за першість у футзалі, волейболі, настільному тенісі, шахах та шашках.

14:28 22.05.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь