Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Новини

Дата: від до Скинути

Про стан вакцинації працівників закладів освіти

Про стан вакцинації працівників закладів освіти

За інформацією відділу освіти молоді та спорту Вільшанської сільської ради станом на 20 вересня 2021 року у закладах освіти громади першою дозою від COVID-19 вакцинувалися 17 із 18 працівників   Вільшанського дошкільного навчального закладу ( 94,0%) та 65 із 77 працівників педагогічного колективу та обслуговуючого персоналу закладу загальної середньої освіти. Другою дозою вакциновано 13  працівників дитячого садка (72%) та 56 працівників школи (72%).

14:46 20.09.2021

17 вересня в Україні відзначається День рятівника

17 вересня в Україні відзначається День рятівника

Свято відзначається щороку цього дня згідно з Указом Президента від 12 вересня 2008 року. День рятівника є професійним святом не тільки працівників усіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, але його відмічають також громадяни, які внесли свій вагомий внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

09:13 17.09.2021

У Вільшанському ДНЗ відремонтували харчоблок

У Вільшанському ДНЗ відремонтували харчоблок

Враховуючи обов’язковість введення системи НАССР у закладах освіти, питання якісного та безпечного харчування залишається найбільш актуальним. Новий харчоблок у Вільшанському  закладі дошкільної освіти «Ясла-садок «Ромашка» тепер не впізнати. Гарячий та холодний цехи капітально відремонтовані, тут світло і затишно - здійснено заміну всього  технологічного обладнання, каналізаційної системи, системи водопостачання, внутрішніх мереж електроживлення та електроосвітлення, дверей, опорядження стін і стелі, підлоги, системи вентиляції. Крім того придбано і встановлене нове кухонне обладнання та малоцінний інвентар. Ремонт проведено з урахуванням усіх санітарно-гігієнічних норм і вимог, які пред’являються до подібних об’єктів. Наразі харчоблок в повній мірі дасть змогу забезпечити зниження ризиків небезпеки харчових продуктів для вихованців дошкільного закладу.

09:14 16.09.2021

Ще два дитячих ігрових майданчика встановлені  в селах Вільшанської громади

Ще два дитячих ігрових майданчика встановлені в селах Вільшанської громади

В рамках реалізації програми благоустрою населених пунктів Вільшанської сільської ради на 2021 рік в селах Тимченки та Саєве встановлено два нових дитячих ігрових майданчики, які безумовно стануть бажаним місцем відпочинку малечі.  

10:36 14.09.2021

Пам'ять про померлих оберігає живих

Пам'ять про померлих оберігає живих

У Вільшанській сільській раді значна увага приділяється благоустрою сільських кладовищ, яких на території громади налічується двадцять. Протягом весняно-літнього періоду працівниками бригади благоустрою проводиться косіння трави, видалення чагарників та аварійних дерев тощо. В 2021 році в рамках заходів з благоустрою на сільських цвинтарях в селах  Козельне, Тимченки та Саєве, за рахунок сільського бюджету придбано і встановлено більше 200 метрів бетонної огорожі та  в’їзні ворота. Найкраще що ми можемо зробити про померлих - зберегти пам'ять про них. Ми завжди будемо пам’ятати про наших рідних, близьких, друзів  і просто односельців, які  пішли в інший світ і ця пам'ять  даватиме нам сили для нових досягнень і здобутків.  

10:30 14.09.2021

СТОВ «Дружба Нова» турбується про здоров’я молодого покоління

СТОВ «Дружба Нова» турбується про здоров’я молодого покоління

     У здоровому тілі здоровий дух – саме цей, загальновідомий лозунг втілюється в життя у Вільшанській громаді завдяки допомозі і підтримці  компанії «КЕРНЕЛ» і її виробничого підрозділу СТОВ «Дружба Нова».  

13:35 10.09.2021

Підписано Меморандум про співпрацю та партнерство з Головним управліннмя Національної поліції в Сумській області

Підписано Меморандум про співпрацю та партнерство з Головним управліннмя Національної поліції в Сумській області

     9 вересня Вільшанський сільський голова Михайло Мельніков прийняв участь у заходах в рамках реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» та підписав Меморандум про співпрацю та партнерство з Головним управліннмя Національної поліції в Сумській області. Загалом в області  Меморандуми про співпрацю та партнерство укладені  з 32-ма головами територіальних громад задля створення безпечного середовища.

10:45 10.09.2021

Виїзна нарада в Козельненському старостинському окрузі

Виїзна нарада в Козельненському старостинському окрузі

     8 вересня 2021 року, за ініціативи народного депутата України Максима Гузенка (партія «Слуга Народу»), депутат Сумської обласної ради Віра Лаврик  та помічник народного депутата Владислав Костенко, за участі директора ДП «Дороги Сумщини» Мирослава Завального  здійснили виїзд до Козельненського старостинського округу Вільшанської об’єднаної територіальної громади, де  за участі Вільшанського сільського голови Михайла Мельнікова, старости Козельненського старостинського округу Світлани Тимченко та представників громадськості провели робочу нараду, в ході якої був напрацьований план дій щодо проведення в 2021 та 2022 роках ремонтів автодоріг загального користування між населеними пунктами в Козельненському старостинькому окрузі.                  Оцінивши реальні обсяги ремонтних робіт, Лаврик Віра Іванівна наголосила на тому, що  для забезпечення належної якості, зважаючи на сприятливі погодні умови, виконання ремонтних робіт необхідно розпочати якнайшвидше. В свою чергу  Мирослав Завальний  зауважив, що саме висока якість робіт в поєднанні з оптимальними термінами їх виконання є пріоритетом ДП «Дороги Сумщини», на сьогодні підприємство, навіть при проведенні поточних ремонтів, намагається максимально відходити від практики так званих ямкових ремонтів на користь повної заміни верхнього шару асфальтобетонного покриття і запевнив, що ДП «Дороги Сумщини»  має усі необхідні ресурси для своєчасного виконання робіт. Учасники наради узгодили перелік необхідних підготовчих робіт розподіливши їх за зонами  відповідальності кожної із сторін.

11:53 09.09.2021

Дороги -  це артерії цивілізації

Дороги - це артерії цивілізації

В серпні - вересні поточного року за сприяння народного депутата України Максима Гузенка та депутата обласної ради Віри Лаврик (партія «Слуга народу»), в рамках виконання їх передвиборчих програм  на території Вільшанської ОТГ проведені значні обсяги різних видів робіт з ремонту дорожнього покриття доріг загального користування  між населеними пунктами громади. Зокрема на замовлення  та під  контролем  фахівців ДП «Дороги Сумщини»  ТОВ « АМК «РЕМ-БУД» виконано поточні ремонти  на 4-х кілометровій ділянці автодороги С191030  Вільшана – Білоярське, та 5-ти кілометровому відрізку автодороги О191008 Недригайлів - Козельне  (на ділянці Білоярське - Козельне), а також відремонтовано 11 км автодороги  О191009 Зелене - Вільшана на ділянці Деркачівка -  Вільшана. Крім того, на цій же автодорозі,  підрядною організацією ТОВ «ІНЕЙТС», в рамках виконання програми Президента України "ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО",  практично завершені роботи з середнього поточного ремонту 1км ділянки загальною вартістю близько 6,7 млн. грн., в межах села Великі Будки, де на спеціально підготовлену основу із щебенево-піщаної суміші  вже повністю покладене нове двошарове асфальтобетонного покриття, як це передбачено сучасними вимогами. Наразі тривають роботи з відсипки узбіч, після чого буде нанесена розмітка та встановлені дорожні знаки.  Жителі Вільшанської громади вдячні Максиму Васильовичу  та Вірі Іванівні за постійну підтримку, а будівельникам та керівництву ДП «Дороги Сумщини» за якісно виконані роботи в оптимальні терміни.

16:22 08.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь