A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ПРИБРАНІ ВУЛИЦІ ТА ПОСАДЖЕНІ КВІТИ – ТАК МАТИ ДБАЄ ПРО СИНА

Дата: 17.04.2019 10:32
Кількість переглядів: 367

На Білопільщині мати заборгувала синові понад 50 тисяч гривень аліментів. Державними виконавцями до жінки, яка не виявляє потреби піклуватися про дитину, було складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення та направлено до суду, яким боржниці було призначено 120 годин суспільно корисних робіт. Тепер мати змушена прибирати та озеленяти територію міста аби виплатити синові заборговані кошти.

Юстиція Сумщини нагадує, що відповідно до ініційованих Мін’юстом змін до законодавства, передбачених законом #ЧужихДітейНебуває,несплата аліментів на утримання дитинитягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді суспільно корисних робіт.

Так, згідно статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, несплата аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, - тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин.

Несплата аліментів на утримання дитини з інвалідністю чи дитини, яка тяжко хворіє, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 3 місяці з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, - тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин.

Повторне протягом року вчинення вказаних правопорушень - тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від 240 до 360 годин.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь