A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Проведено громадські слухання щодо надання пропозицій при розробленні містобудівної документації та погоджені генерального плану села Вільшана

Дата: 02.04.2019 09:06
Кількість переглядів: 490

   Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» від 25 травня 2011р. №555 та з метою забезпечення врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації, 29 березня в актовому залі адмінбудинку Вільшанської сільської ради с. Вільшана відбулись громадські слухання з питань розробки Генерального плану села Вільшана.

   Генеральний план визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту села Вільшана.

Склад та зміст містобудівної документації: графічна частини та пояснювальна записка. Розробники: замовник – Вільшанська сільська рада, розробник - ТОВ «Юдіком» м. Суми.

   Під час громадського слухання присутні розглянули графічні та текстові матеріали, в яких проведено аналіз існуючого стану села та визначено перспективи розвитку.

   Сільський голова Мельніков Михайло Віталійович зупинився на основних перспективах, які враховані у Генеральному плані. Зокрема наголосив, що у даній документації обраховано загальний стан довкілля, фактори, що його формують, визначаються території, що мають певні обмеження при їх використанні (природоохоронні, санітарно-гігієнічні, інженерно-будівельні та інші).

   «При визначенні перспектив розвитку населеного пункту в генеральному плані брався до уваги той факт, що генеральний план є документом, який визначає не лише територіальний розвиток, а і стратегію розвитку всіх сфер життєдіяльності з метою досягнення стабільного сталого розвитку господарського комплексу, і на цій основі – забезпечення всіх соціальних потреб його мешканців. В генеральному плані виконаний прогноз зайнятості трудових ресурсів, розрахунок установ та підприємств обслуговування. Для реалізації рішень, прийнятих в генеральному плані, встановлено перелік та черговість заходів, які сприятимуть його ефективній реалізації», сказав Михайло Віталійович.

       Представник ТОВ «Юдіком» Любченко Олександр Пилипович проінформував присутніх, що проект плану розроблений на:

   – перспективну чисельність населення, об’єми та структури нового житлового будівництва;

   – території для розвитку промисловості;

   – обґрунтував доцільність зміни меж населених пунктів;

   – визначив пріоритетні напрямки розвитку території.

       Начальник відділу земельних відносин, архітектури, ЖКГ, НС та комунальної власності Кущенко Олександр Васильович ознайомив присутніх з пропозиціями, які були подані жителями села Вільшана з метою врахування громадських інтересів до проекту Генерального плану і передав їх розробникам.  

Учасниками громадських слухань було вирішено погодити основні рішення проекту містобудівної документації «Генерального плану села Вільшана Недригайлівського району Сумської області. Оновлення з розширення меж населеного пункту та План зонування села Вільшана Недригайлівського району сумської області» (у складі Генерального плану) та рекомендувати для подальшого погодження на засіданні обласної архітектурно – містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Сумської обласної державної адміністрації.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь