A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ФАХІВЦІ ЮСТИЦІЇ РАЗОМ ЗІ СТУДЕНТАМИ ВЧАТЬ ЗАХИЩАТИ СВОЄ ПРАВО НАВЧАТИСЯ ЧЕСНО – БЕЗ КОРУПЦІЇ

Дата: 08.04.2019 13:02
Кількість переглядів: 334

Фахівці юстиції Сумщини разом зі студентами юридичної клініки "Довіра" Сумського національного аграрного університету інформували всіх, хто навчається та викладає у вузі про недопущення хабарництва в стінах навчального закладу. 
Юристи роз’яснили, що розуміється під поняттям неправомірної вигоди, відповідальність за яку передбачена статтею 368 Кримінального кодексу України. До неї відносяться як матеріальні предмети, так і немайнові вигоди, які можуть включати переваги, пільги, послуги, похвальні характеристики тощо.
Одержання неправомірної вигоди карається штрафом від 17 тисяч гривень або арештом на строк від 3 місяців, або позбавленням волі на строк від 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Нагадали, що відповідальність передбачена і за надання неправомірної вигоди – це штраф від 8 500 гривень або обмеженням волі на строк від 2 років, або позбавленням волі на той самий строк.
Щоб уникнути необхідності давати хабара, студенту необхідно сумлінно виконувати свої студентські обов’язки: відвідувати лекційні і семінарські заняття, готуватись до них і виконувати всі вимоги, які передбачені навчальною програмою. У випадку ж незаконної поведінки викладачів, не піддаватись на злочинні умови та повідомляти про це керівництво університету. Якщо ж останні ігнорують такі звернення, необхідно повідомити правоохоронні органи.
Тож, прагнучи до розбудови успішної правової країни, необхідно запобігати корупції на всіх її рівнях, а особливо під час навчання, бо саме молоді жити у тій державі, яку вона побудує і з тими знаннями й навичками, які вона отримає.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь