A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

У БОРЖНИКА З НЕДРИГАЙЛІВЩИНИ ЗДАЛИ НЕРВИ – ВІН ВИРІШИВ ПРАЦЕВЛАШТУВАТИСЯ, ЩОБ ПЛАТИТИ АЛІМЕНТИ ВЧАСНО

Дата: 29.03.2019 11:23
Кількість переглядів: 327

Санкції закону #ЧужихДітейНеБуває не залишать у спокої жодного батька, який легковажно ставиться до виконання своїх батьківських обов’язків.
Так, в селищі Терни Недригайліського району батько, накопичивши перед сином Владиславом 21 тисячу гривень боргу, пройшов через усі заходи примусу, передбачені до неплатників аліментів законом #ЧужихДітейНеБуває. Йому вдавалося терпіти накладення арештів на майно і рахунки та застосування до нього тимчасових обмежень, але після того, як щодо нього було складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, яким направлено неплатника на виконання суспільно корисних робіт, терпець увірвався. Відпрацювавши встановлені рішенням суду 240 годин, батько нарешті зрозумів, що краще самостійно платити аліменти та працевлаштувався на роботу в одне з сільськогосподарських підприємств району.
Юстиція Сумщини нагадує, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання», якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт.
Якщо ж такі аліменти мають сплачуватись на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то заборгованість має становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за 3 місяці для притягнення боржника до адміністративної відповідальності. 
Суспільно корисні роботи не призначаються особам, визнаним інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь