A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ПРО УРЯДОВУ ПІДТРИМКУ ДЛЯ БАТЬКІВ ГОВОРИЛИ НА ЗАГАЛЬНИХ ЗБОРАХ СУМСЬКОЇ ШКОЛИ № 23

Дата: 22.03.2019 12:02
Кількість переглядів: 359

Реалізуючи всеукраїнську правопросвітницьку кампанію «Відповідальне батьківство», фахівці юстиції Сумщини завітали на загальні батьківські збори Сумської загальноосвітньої школи № 23.

Батькам розповіли про ініціативи Мінюсту, спрямовані на захист прав дитини на аліменти. Повідомили про передбачені законом #ЧужихДітейНебуває суттєві обмеження, які чекають на неплатників аліментів та про підвищення мінімального рекомендованого розміру аліментів, який з січня 2019 року становить для дітей до 6 років – 1626 гривень, а для дітей від 6 до 18 років – 2027 гривень, та мінімального гарантованого розміру аліментів, який становить 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Ознайомили батьків з тим, як отримати податкову знижку на оплату навчання дитини, орієнтований розмір якої становить 18 % від фактично сплаченої за навчання суми.

Щоб отримати податкову знижку необхідно:

  • оплатити навчання та зберегти квитанцію про оплату;
  • отримати від роботодавця довідку про доходи;
  • до 31 грудня поточного року заповнити податкову декларацію про майновий стан та доходи за минулий рік;
  • подати документи на отримання знижки до Державної фіскальної служби за місцем реєстрації та отримати податкову знижку.

Отримати знижку можна на оплату навчання дитини у дитячих садках, гуртках, секціях, школах, профтехучилищах, коледжах та закладах вищої освіти.

Повідомили батьків про можливість відшкодування витрат на муніципальну няню для дитини до 3 років, який з 1 січня 2019 року становить 1626 гривень щомісяця.

Торкнулися й теми булінгу серед школярів, адже слідкувати за тим, щоб дитина не стала агресором та жертвою булінгу повинні саме батьки, які мають знати, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цюкуванню)» передбачена відповідальність за вчинення булінгу, яка застосовується до дітей віком від 16 років та батьків, чиї діти вчинили булінг у віці від 14 до 16 років.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь