A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ЮСТИЦІЇ ПЕРЕДАЛА ДО СУМСЬКОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ УНІКАЛЬНІ МОНЕТИ

Дата: 25.01.2019 11:08
Кількість переглядів: 377

У ході робочого візиту заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлани Глущенко відбулася передача старовинних монет до Сумського обласного краєзнавчого музею.

Це 6 монет Англійського Королівства, датованих XVIII-XX століттями, які були конфісковані митними органами при спробі переміщення їх за кордон у вагоні пасажирського потяга.

Монети були описані, арештовані, оцінені і передані на реалізацію. Після двох оцінок конфісковані об’єкти так і не були реалізовані, тому Комісією щодо розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду, було прийнято рішення передати монети безоплатно.

Серед бажаючих отримати цінні монети у своє розпорядження, Комісія одностайно обрала Сумський обласний краєзнавчий музей, щоб його відвідувачі мали змогу отримати естетичне задоволення від споглядання незвичайних історичних екземплярів.

Світлана Глущенко під час урочистої передачі монет зазначила, що органи юстиції дбають не тільки про розвиток права, а й про духовні цінності. Державна виконавча служба серед інших важливих напрямів своєї діяльності спрямовує професійні зусилля, щоб поповнити резерви пам’яток і цінностей нашої країни, аби якомога більше громадян мали змогу доторкнутись до історії.

Директор музею Владислав Терентьєв зазначив, що за останні роки державною виконавчою службою області для поповнення фондів передано 830 унікальних предметів.

Щира подяка керівництва музею органам юстиції стала приємною точкою у візиті Світлани Глущенко на Сумщину.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь