A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Соборній Україні – слава, нині і повік

Дата: 22.01.2019 15:57
Кількість переглядів: 429

Дорога громадо! В ці січневі дні весь український народ відзначає День Соборності - проголошення  Акт Злуки українських земель в Єдину Українську Соборну державу. 22 січня 1919 року у Києві під золотими куполами святої Софії відбулося підписання Акту Злуки – воз’єднання українських земель. Того далекого зимового дня з доброї волі Західно української Народної Республіки вперше в нашій історії воєдино злилися століттями відірвані одна від одної частини великої України – Західна та Східна.

День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України.  Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

В знак шани та об’єднання   у Вільшанському сільському будинку культури  22 січня працівники клубного закладу провели  тематичний вечір  «Будь в віках, щаслива Україно»присвячений Дню  Соборності України. Ведучі заходу Ломейко Л.М. та Таран Т.І. розповіли присутнім про нероздільність нашої держави та єдність українського народу – народу з кращими традиціями поетичної та працелюбної української нації. Завідуюча Вільшанською бібліотекою Канівець В.М. ознайомила з книжковою виставкою «Соборна Україна:історія,факти».Українські пісні народного аматорського фольклорного колективу«Журавка» прикрасили свято.

Чергове святкування Дня Соборності – це не лише важливе національне свято, але й зручний привід для того, щоб ще раз осмислити пройдений нашим народом шлях до державності, щоб зробити правильні висновки та взяти все цінне з повчального історичного досвіду.

Хвилиною мовчання громада віддала шану загиблим за рідну країну у різні часи.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь