A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЗАКОН#ЧужихДітейНеБуває АКТИВНО ПРАЦЮЄ НА СУМЩИНІ

Дата: 23.01.2019 14:39
Кількість переглядів: 352

«Відмовився від популярності» - чоловік з Глухівщини сплатив 12 тисяч аліментного боргу перед власною дитиною, коли його ім’я потрапило до Єдиного реєстру боржників аліментів, так званої #ДошкиГаньби.

Мешканець міста Тростянець аліменти сплачував на свій власний розсуд, зайвий раз не обтяжуючи себе зобов’язаннями, внаслідок чого заборгував своїй дитині майже 17 тисяч гривень. Однак встановлення тимчасових обмежень, арешту коштів та майна, все ж змусили його сплатити борг.

Сумчанин Дмитро ухитрявся не сплачувати аліменти, поки борг не перевищив 22 тисячі гривень. Після примусових заходів від державного виконавця, під страхом застосування громадських робіт та не бажаючи «потрапити» до Єдиного реєстру боржників, чоловік все ж сплатив заборговані аліменти.

В Шосткинському районі, для того, щоб донька Ганна отримала від свого батька більше 25 тисяч гривень боргу, державним виконавцем були винесені постанови про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю, полювання та накладено арешт на майноікошти. Окрім того, чоловіком було сплачено більше 4 тисяч гривень штрафу, застосованого до нього за несплату аліментів більше року.

Батько з Лебединського району, який заборгував аліменти на навчання своїм донькам Наталії та Тетяні у розмірі більше 24 тисяч гривень, сплатив їх після застосування до нього державним виконавцем чотирьох постанов про обмеження та накладення арешту на рахунки й майно.

В Білопільському районі донька дочекалася від батька коштів у розмірі 40 тисяч гривень. Підставою для сплати такої суми став протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та направлення його на розгляд до суду.

Хто боїться покарання, а хто народної ганьби, однак результат є – аліментні борги за допомогою закону та державних виконавців все ж сплачуються.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь