A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ РАЗОМ ІЗ ЖІНОЧОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ ОБГОВОРИЛИ ТЕМУ ПРОТИДІЇ НАСИЛЬСТВУ

Дата: 13.12.2018 09:44
Кількість переглядів: 374

Активні, впевнені, цілеспрямовані і амбітні жінки-однодумці зібралися за круглим столом в управлінні юстиції Сумщини в рамках Всеукраїнського тижня права, щоб обговорити гострі проблеми сучасності, серед яких і тема домашнього насильства.

«Домашнє насильство – це те, що не має права існувати в цивілізованому суспільстві і механізм протидії цьому явищу повинен бути відточений настільки, щоб жінка не мала сумнівів, що ситуація зміниться після втручання правоохоронців, правозахисників та представників громадських організацій, – наголосила керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун. – Ми повинні усвідомлювати, що особа, яка зазнала домашнього насильства не жертва. Це – особа, яка є постраждалою від домашнього насильства і яку сьогодні вже може захистити держава. З домашнім насильством не варто залишатися сам на сам. Про це необхідно заявляти голосно – саме так можна здолати цю проблему».

Доволі тривалий час в Україні ставлення до домашнього насильства залишалося суто «домашнім». Проте, нинішній, 2018 рік, став переломним у питаннях захисту прав людини – у січні набув чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Для того, щоб отримати захист, достатньо звернутися за номером телефону: 102 або ж на національну «гарячу лінію» із попередження домашнього насильства – 116-123, де спеціалісти нададуть кваліфіковану допомогу.

Тож давайте разом формувати в суспільстві нетерпиме ставлення до жорстокої поведінки. За активну суспільну позицію дякуємо громадським організаціям «Гроно калинове», «Жінки сьогодення», «ПОСТУП: освітній простір», благодійній організації «Позитивні жінки», відділенню «Клініка дружня до молоді» КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», а також працівникам Нацполіції.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь