A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ПОРАДУВАЛИ ДІТЕЙ СПЛАЧЕНИМИ АЛІМЕНТАМИ

Дата: 15.11.2018 15:28
Кількість переглядів: 422

Юстиція Сумщини продовжує працювати над виконанням закону #ЧужихДітейНеБуває, знаходячи важелі впливу на кожного боржника.

Батько із Сум накопичив борг перед власною дитиною у сумі 31 тисяча гривень. Ніяк не вдавалося йому сплатити борг,  який тепер, коли працює ІІ пакет законів і нараховуються штрафні санкції за невчасну сплату аліментів, ще збільшився. Можливо, чоловік не розумів усю серйозність ситуації і те, що в питанні захисту дітей з органами юстиції співпрацюють і прикордонні служби. Отож зібравшись за кордон, він не очікував, що через аліментний борг він не може виїхати за межі країни. Це був серйозний аргумент, який і вплинув на прийняття «чоловічого» рішення – борги по аліментах разом зі штрафом та виконавчим збором стягнуто.

Подібні ситуації й у Лебединському районі: один батько заборгував своєму сину понад 23 тисячі гривень, інший – майже 29 тисяч гривень.

Винесені державним виконавцем чотири обмежувальні постанови подіяли на одного батька – син Євген отримав належні йому понад 23 тисячі гривень, окрім того батьком було сплачено штраф у розмірі 20 відсотків від суми боргу, а бюджет поповнився виконавчим збором у розмірі 10 відсотків від суми боргу. Іншого батька чекають 120 годин суспільно-корисних робіт, вже призначені судом. І тільки тоді син Владислав дочекається від батька коштів.

Неплатник з Тростянецького району, до якого застосовувались примусові заходи у вигляді тимчасових обмежень, і який сплатив 38 тисяч гривень боргу по аліментах, тепер чітко знає: краще платити вчасно. Отож, працюючи в Польщі, він, щоб не допустити виникнення боргу за період понад 3 місяці, приїздить і сплачує аліменти.

Отож, закон #ЧужихДітейНеБуває працює, він дисциплінує батьків, які, на жаль, допускають безвідповідальне ставлення до своїх дітей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь