A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ДВА НЕРАДИВИХ БАТЬКА ПРИМУСОВО СПЛАТИЛИ АЛІМЕНТИ ЧОТИРЬОМ ДОНЬКАМ

Дата: 07.11.2018 09:48
Кількість переглядів: 394

Юстиція Сумщини продовжує роботу по забезпеченню права дітей на вчасне й повне отримання аліментів. У 2018 році на користь дітей Сумщини сплачено вже понад 106 мільйонів гривень.

Такого результату вдалося досягти, завдяки дії Закону #ЧужихДітейНеБуває, який надав дієві інструменти впливу на батьків-боржників.

У Кролевецькому районі батько заборгував своїм донькам Крістіні й Лізі майже 45 тисяч гривень. І тільки загроза тимчасових обмежень у праві керування транспортними засобами, користування зброєю, полювання та виїзду за межі України, примусила батька сплатити борг. Більше того, до цієї суми було дораховано ще й 50 % штрафу, що склало понад 22 тисячі гривень. Усі кошти направлені донькам.

Подібна ситуація виникла й у батька із Глухова, який не поспішав сплачувати аліменти донькам Анні та Анастасії. Борг сягнув 42 тисяч гривень. Вплинули на батька тільки обмеження, під тиском яких він сплатив  борг і більше 21 тисячі гривень штрафу.

Нагадаємо, що ІІ пакет закону #ЧужихДітейНеБуває передбачає нарахування штрафних санкцій за невчасну сплату аліментних зобов’язань:  рік несплати - 20 % від суми боргу, 2 роки – 30 %, 3 роки – 50 %.

Закон – один для всіх!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь