A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

СУСПІЛЬНО КОРИСНІ РОБОТИ СТАЛИ ДІЄВИМ МЕТОДОМ ДЛЯ ПОГАШЕННЯ АЛІМЕНТНИХ БОРГІВ ДИТИНІ

Дата: 30.10.2018 16:07
Кількість переглядів: 450

Тростянчанин Олександр заборгував своїй дитині понад 40 тисяч гривень аліментів. Ця історія могла б тривати дуже довго, адже чоловік ніде не працював та майна не мав. Але сьогодні держава має дієвий механізм, який у народі назвали дуже просто: «бери мітлу, замітай вулиці і так заробляй на свою дитину».

Отож державний виконавець склав протокол щодо порушення боржником статті 183-1 КУпАП та виніс тимчасові обмеження. За постановою суду Олександр відпрацював 120 годин суспільно корисних робіт, погасивши заборгованість в сумі понад 2 тисячі гривень.

Зрозумівши, що треба вирішувати питання аліментного боргу перед дитиною, і щоб уникнути подальшого застосування до нього суспільно корисних робіт, чоловік працевлаштувався в місті Київ та протягом чотирьох місяців сплатив частково заборгованість в сумі більше ніж 18 тисяч гривень. А трохи пізніше – залишок боргу в сумі понад 20 тисяч гривень.

Нагадаємо, що на Сумщині є непоодинокі випадки повторного застосування до боржника суспільно корисних робіт. Так, наприклад, для двох неплатників аліментів з Великої Писарівки, одного протоколу виявилось замало і фізична праця не переконала чоловіків добросовісно ставитись до виконання своїх батьківських обов’язків. Тож коли ситуація повторилась, державний виконавець повторно склав протоколи щодо горе-батьків і останні вже приступили до виконання суспільно корисних робіт.

Загалом, за рахунок суспільно корисних робіт стягнуто майже 66 тисяч гривень аліментів.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь