A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ ЗАКЛИКАЄ: СПЛАТИ АЛІМЕНТИ – НЕ ЧЕКАЙ ШТРАФНИХ САНКЦІЙ

Дата: 05.10.2018 13:42
Кількість переглядів: 448

Мешканець міста Тростянецьмайже на рік забув про свого шестирічного сина, який мешкає в неспокійномуМар'їнському районі Донецької області, і за цей час заборгував аліментів на суму 13 тисяч гривень.Після того, як державний виконавець попередив чоловіка про неминучі наслідки, якщо залишити ситуацію без виправлення, той не вагаючись погасив заборгованість.

Державним виконавцем Білопільщиниз батька-боржника було стягнуто 18 тисяч гривень аліментів. Окрім того,відповідно до нових змін в законодавстві, які передбачені ІІ пакетом Законів #ЧужихДітейНеБуває, йому були нараховані фінансові санкції у розмірі 50 % від суми заборгованості, а це 9 тисяч гривень, оскільки батько не сплачував своїй дитині кошти більше трьох років.

Житель Ямпільського району не сплачував своїй дитині аліменти та накопичив заборгованість у сумі майже 34 тисячгривень. Після винесення державним виконавцем постанови про обмеження у праві виїзду за межі України, боржнику відмовили у перетині кордону, що й змусило його погасити всю сумуборгу. До того ж, чоловікові нарахували ще й 30 % штрафних санкцій, застосованих до нього за несплату дитині аліментів більше двох років.

Не позбавляти дітей свого тепла і піклування та платити аліменти вчасно закликає юстиція Сумщини, бо відповідальності уникнути не вдасться, аумисне позбавлення дітей коштів обов’язково потягне за собою матеріальне покарання.

Нагадуємо, що відповідно до норм ІІ пакету Законів #ЧужихДітейНеБуває, запроваджено систему фінансових санкцій для тих батьків, які не сплачують аліменти своїй дитині: 1 рік несплати – 20 %, 3 роки – 30%, 3 і більше років – 50 % від суми боргу.

Тож, панове батьки, будьте обачними і відповідальними.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь