A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕРАДИВЕ БАТЬКІВСТВО

Дата: 26.04.2018 11:07
Кількість переглядів: 441

Саме кримінальна відповідальність за злочин - ухилення від сплати аліментів, передбачена статтєю 164 Кримінального кодексу України.
У Великописарівському районі батько-боржник, завинивши своїй дитині більше 56 тисяч гривень, не поспішав вирішувати це питання, проте працював, мав дохід. Даний факт і став підставою для притягнення батька до кримінальної відповідальності. 
Подібний випадок стався і у Білопіллі, де за рішенням суду матір і батька, які ухилялися від сплати аліментів на утримання дитини, що перебуває у дитячому закладі, також притягнуто до кримінальної відповідальності.
«І таких прикладів щодо захисту прав дітей на належне утримання – стає все більше, адже цей процес безповоротний, і батькам-боржникам по аліментах годі сподіватися на лояльність держави, органів юстиції, правосуддя і врешті-решт власних дітей», - зауважує Ірина Свистун, очільник юстиції Сумщини.
Додамо, що триває активна робота ще в одному напрямку забезпечення справедливості – юстиція Сумщини активно працює щодо ліквідації боргів по заробітній платі. На сьогодні завдяки роботі штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами, забезпечено стягнення заробітної плати та інших виплат на Сумщині на суму майже 700 тисяч гривень.
Закон – один для всіх!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь