A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

МЕШКАНЕЦЬ СУМЩИНИ НАКОПИЧИВ КАПІТАЛ ЗА РАХУНОК ДИТЯЧИХ КОШТІВ

Заощаджені кошти завжди стануть у пригоді. Так, відкладена частина доходу дає змогу здійснити омріяну подорож, чи придбати бажану річ, але ні в якому разі не слід поповнювати скарбничку за рахунок потреб інших людей, тим паче дітей.

11:59:56 10.09.2019

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «Я МАЮ ПРАВО!»: що таке булінг, як його розпізнати та як діяти сторонам конфлікту?

У 2019 року вступили в силу норми закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)», який визначає поняття булінгу. Напередодні початку нового навчального року, Міністерство юстиції України продовжує інформування в рамках кампанії  #СтопБулінг.

11:56:59 09.09.2019

72 ТИСЯЧІ ГРИВЕНЬ АЛІМЕНТІВ ЯК БІЛЕТ ЗА КОРДОН

Ініційований Мін’юстом закон #ЧужихДітейНеБуває запровадив примусові заходи до злісних неплатників аліментів. Це – обмеження у праві виїзду неплатника за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання, а також економічні санкції у вигляді штрафів. Всі ці важелі впливу є дієвими та здебільшого спрацьовують окремо у кожному випадку.

10:55:58 09.09.2019

МОБІЛЬНА КОНСУЛЬТАЦІЙНА ГРУПА ПРАЦЮВАЛА НА ОХТИРЩИНІ

Фахівці юстиції Сумщини та місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги наблизили мешканців Охтирського району, зокрема сіл Підлозіївка та Хухра до букви закону. Проведені консультації дали відповіді на хвилюючі питання місцевих жителів та підвищили їх юридичну обізнаність. Під час діалогу з правниками люди цікавились з приводу аліментів, оформлення земельних ділянок для підсобного господарства, переоформлення житла та порядку отримання спадщини (паю). З подібними труднощами стикається багато громадян, але міські жителі мають можливість вирішити їх набагато простіше, ніж мешканці сіл та селищ. Тому виїзні мобільні групи – це чудовий шанс отримати професійну та якісну допомогу не витрачаючи зайві кошти та час. В рамках правопросвітницької кампанії «Права споживачів» юристи наголосили на додержанні правил обережності під час використання інтернет ресурсів та привели приклади найбільш популярних видів шахрайства, якими є: • не відправлення товару при повній сплаті його вартості покупцем; • відправлення іншого товару замість попередньо оплаченого; • продаж товару без супровідних документів на нього; • занижена ціна на товар в інтернет-магазині; • оператор просить підтвердити покупку товару назвавши дані банківської картки; • повідомлення про виграш в лотереї, участі в якій ви не брали.

13:53:07 06.09.2019

ПРАВОВІ ІНФОРМАЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ ПОПОВНИЛИ ВИСТАВКУ НАУКОВОЇ ТА ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Книга – це те джерело знань, що супроводжує нас все життя. Спочатку дитячі казки формують уявлення про добро та зло, пізніше підручники навчають першій грамоті, а далі література формує особистість та допомагає зберегти її. Фахівці юстиції Сумщини спільно з працівниками центральної бібліотеки міста організували виставку художньої та наукової літератури. Також до літератури, що була представлена відвідувачам, правники додали інформаційні матеріали, що розкривали суть та ознайомлювали з кампаніями загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!». Окрім того, юристи провели бесіду зі співробітниками закладу. Останнім було доведено про такі кампанії від Мін’юсту, як: «Податкова знижка», «Стоп булінг», «Освіта без хабарів», «Виїзд із дитиною за кордон» та інші.

14:57:35 05.09.2019

МАЙБУТНІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ ДІЗНАЛИСЬ ПРО БУЛІНГ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЙОГО ВЧИНЕННЯ

Військово-патріотичне виховання ліцеїстів кадетського корпусу імені І. Г. Харитоненка було доповнено правопросвітницькою бесідою з фахівцями юстиції Сумщини та працівниками поліції.

11:56:00 05.09.2019

БОРГ У ХАРКОВІ, А РОЗРАХУНОК НА СУМЩИНІ

Ініційований Міністерством юстиції закон #ЧужихДітейНеБуває вже понад рік працює задля відновлення економічних прав українських дітей, зокрема Сумщини. В свою чергу аліментники (під страхом санкцій чинного законодавства) намагаються не допускати накопичення заборгованості. Проте трапляються випадки, коли несумлінним батькам доводиться нагадувати про їх обов’язки, незважаючи на місце перебування громадян.

09:58:16 05.09.2019

УРОКИ ПРАВОВОГО ВИХОВАННЯ ВІД ЮСТИЦІЇ СУМЩИНИ ПОПОВНИЛИ РОЗКЛАД ШКОЛЯРІВ

У перший навчальний тиждень завдяки фахівцям юстиції учні Сумської загальноосвітньої школи № 4 урізноманітнили свій розклад уроків. Юристи, завітавши до класу, провели з дітлахами правопросвітницьку зустріч, яка завдяки особливим методам викладу інформації привернула увагу учнів та сприяла засвоєнню корисних знань. Діти були проінформовані з приводу загальнонаціонального проєкту від Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», який вже протягом тривалого часу допомагає громадян у розв’язанні життєвих проблем. Правники також розповіли про права малечі та її обов’язки, тим самим нагадавши, що існує межа між можливою та належною поведінкою. Так, малеча дізналася, що має право на сім’ю, відпочинок, лікування, навчання, харчування тощо. А старанне навчання, повага до оточуючих та дотримання встановлених законодавством й суспільством норм поведінки – це той не повний перелік обов’язків, дотримання яких є необхідним для законослухняних громадян. Окрім того, правники наголосили, що з настанням нового навчального року протидія булінгу у дитячих колективах стає все більш актуальною та потребує постійної уваги. Більш детально із зазначеною темою можна ознайомитись за посиланням https://pravo.minjust.gov.ua/ua/programs/booling

15:59:57 04.09.2019

МЕШКАНЦЯ СУМЩИНИ НА КОРДОНІ РОЗВЕРНУЛИ ЧЕРЕЗ БОРГИ

Подорож мешканця Білопільського району за кордон була зупинена винесеними постановами, що обмежили його права. Так, фахівці юстиції Сумщини нагадали неплатнику про наявність у нього заборгованості перед сином.  

10:58:19 03.09.2019

2 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ – БОНУС, ЯКИЙ ОТРИМАЛИ ДІТИ СУМЩИНИ ВІД БАТЬКІВ АЛІМЕНТНИКІВ

На Сумщині з початку 2019 року з боржників по аліментах додатково було стягнуто на користь дітей 2 мільйони гривень штрафів. Дані фінансові санкції, передбачені ініційованим Міністерством юстиції України пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває, застосовуються до злісних неплатників та реалізовані в Україні вперше.

10:02:47 02.09.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь