A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

ПОГАШЕНА ЗАБОРГОВАНІСТЬ – ЦЕ ГАРНИЙ СТАРТ ДЛЯ ПРИЄМНОЇ ПОДОРОЖІ

Мати тривалий час виховувала та створювала належні умови для повноцінного розвитку неповнолітнього Микити. Залишившись після розлучення без підтримки колишнього чоловіка, мешканка міста Суми не розгубилась та продовжувала виконувати свій батьківський обов’язок.

11:05:17 30.09.2019

ЩОБ ПОГАСИТИ АЛІМЕНТИ БОРЖНИКИ СУМЩИНИ ВИКЛАЛИ 123 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ

Виплата аліментів – це питання є актуальним для багатьох родин, яким довелось пережити процес розлучення. У його вирішенні останнім часом допомагає ініційований Мін’юстом закон #ЧужихДітейНеБуває, який завдяки нормам примусу позитивно впливає на неплатників, змушуючи їх повертати борги.

12:26:28 27.09.2019

ВИЇЗНИЙ ОФІС ЮСТИЦІЇ СУМЩИНИ ОХОПЛЮЄ НОВІ ГОРИЗОНТИ

Жителі віддалених куточків Сумщини отримали чудову змогу поспілкуватися з фахівцями юстиції Сумщини та місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги. Цього разу виїзний офіс юстиції завітав до населеного пункту Сад Сумського району.

08:23:12 27.09.2019

СУСПІЛЬНО КОРИСНІ РОБОТИ НАГАДАЛИ ЖИТЕЛЮ СУМЩИНИ ПРО ДОНЬОК

Житель Лебединського району несистематично сплачував аліменти на утримання двох доньок. Чоловік працював на сезонних роботах, через що заробітки були не постійними. Таке положення справ допомогло йому накопичити борг у розмірі понад 25 тисяч гривень.

10:22:59 26.09.2019

ПОКИ БАТЬКО СПЛАЧУВАВ АЛІМЕНТИ, ЛІТАК ВИЛЕТІВ БЕЗ НЬОГО

Будь-які зобов’язання мають бути виконанні, тому що на результат завжди хтось чекає. Сплата аліментів тому не виключення, оскільки щоденні потреби дитини повинні задовольнятися вчасно та у повному обсязі. Житель Білопільського району позбавив доньку грошової підтримки. Неповнолітня Катерина, згідно з вироком суду, мала отримувати кошти, але батько не бажав витрачатися на щомісячні аліментні перерахування. Позбавити дівчинку зайвих очікувань вирішили фахівці юстиції Сумщини, які наклали арешт на кошти й майно чоловіка та обмежили його у правах. Вище зазначений перелік заходів примусового характеру також передбачав заборону на перетин кордону, але батька це не зупинило. Бувши впевненим, що зможе залишити межі держави, громадянин вирушив в аеропорт. Проте літак все ж таки вилетів без нього, оскільки митники не дозволили представнику Єдиного реєстру боржників, куди відтепер потрапляють неплатники аліментів, здійснити мандрівку. Повернувшись додому, чоловік сплатив у повному обсязі борг, що сягнув 12 тисяч гривень, тим самим мав змогу почати бронювати квитки у наступну подорож.

11:53:35 25.09.2019

#ДошкаГаньби ЗМУСИЛА БАТЬКА ВІДДАТИ МАЙЖЕ 40 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ АЛІМЕНТІВ

Єдиний реєстр боржників – база, до якої потрапляють особи, що мають боргові зобов’язання, зокрема за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці. Своєрідний антирейтинг розчиняє свавілля безвідповідальних батьків та  відновлює економічні права молодого покоління.

11:49:40 25.09.2019

ЖІНКА НА ГЛУХІВЩИНІ ВІДДАЛА КОЛИШНЬОМУ ЧОЛОВІКУ ЧАСТИНУ КВАРТИРИ ЧЕРЕЗ БОРГИ

Мати на Глухівщині втекла на 12 років від виконання батьківських обов’язків, залишивши турботи по вихованню двох дітей на чоловіка. Добробут родини жінку не хвилював, а також вона не переймалася за стабільно зростаючий борг по сплаті аліментів. 91 тисяча гривень несплачених дитячих коштів створила для глухівчанки безліч труднощів. Боржницю обмежили у правах, арештовували її кошти та майно. Описана 1/3 частина квартири, була виставлена на електронні торги «СЕТАМ». Разом з тим, батьку Олександру було запропоновано отримати у власність частку житлової площі колишньої дружини. Пропозиція фахівців юстиції Сумщини чоловіка влаштувала, тому його згода анулювала заборгованість неплатниці. Також жінка сплатила виконавчий збір – 9 тисяч гривень та штраф у розмірі 50% від загальної суми несплачених аліментів – понад 41 тисячу гривень.

10:57:19 23.09.2019

ВИХОВАНЦІ «БАРСИ» ТРЕНУВАЛИСЬ ДОЛАТИ БУЛІНГ

Всеукраїнський тиждень протидії булінгу, ініційований Мін’юстом, не оминув й обласний ліцей-інтернат спортивного профілю «Барса». Вихованці дізналися від фахівців юстиції Сумщини та працівників поліції, як не перетворити дитячі пустощі на систематичне завдання шкоди своїм одноліткам.

10:55:19 23.09.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь