A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

ЖІНКА, ТІКАЮЧИ ВІД СПЛАТИ АЛІМЕНТІВ, БУЛА ВИСАДЖЕНА З ПОТЯГА НА КОРДОНІ

Під час подорожі за кордон обов’язковим є дотримання багатьох правил, які дозволяють мандрівнику безпечно та впевнено перебувати в тій чи іншій країні. Між іншим, безвідповідальна поведінка призводить до дострокового закінчення такої поїздки та змушує ще довгий час виправляти свої помилки. Жителька Краснопільського району не виплачувала дитині кошти на її утримання, а займалася влаштуванням особистого життя. Корективи в таке положення справ внесли правники юстиції Сумщини, коли через наявність аліментного боргу обмежили жінку у праві полювання, користування зброєю, керування транспортними засобами та виїзду за межі України.  «Громадянка, не переймаючись застосованими санкціями, вирушила в іншу країну, але на неї чекав несподіваний «сюрприз» – в ході перетину державного кордону її було висаджено з потяга через наявність боргу по аліментах у розмірі понад 13 тисяч гривень. Матері нічого не залишалось як згадати про дитину та погасити заборгованість в повному обсязі», - розповіла керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун.  Міністерство юстиції України останнім часом внесло чимало змін в чинне законодавство, прикладом яких є пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, новели якого значно розширили сфери свого впливу на неплатників аліментів та дозволили з більшою активністю захищати права дітей.

16:20:58 24.06.2019

ДАЛЕКОБІЙНИК НЕ ЗМІГ ВИЇХАТИ ЗА КОРДОН З БАГАЖОМ БОРГУ ПО АЛІМЕНТАХ

Своєчасність при виконанні зобов’язань є проявом відповідальності та сумлінності, але не всім вона властива. Деякі люди, чи то поринувши у буденні клопоти, чи то з умислом, забувають про наявність у них певних обов’язків і лише тільки під натиском санкцій, згадують про них та починають діяти. Житель Тростянеччини заборгував своїй дитині 5 тисяч гривень. Спочатку може здатися, що сума боргу не значна, але її вистачило для винесення фахівцями юстиції Сумщини постанови про встановлення тимчасових обмежень у праві полювання, користування зброєю, виїзду за кордон та в праві керування транспортними засобами. Останні два заходи примуса стали для чоловіка значною перешкодою у налагодженні безтурботного життя, оскільки він нещодавно влаштувався працювати водієм далекобійником. Довідавшись про обмеження, які значно обмежують його можливості, батько відразу звернувся до виконавчої служби та погасив заборгованість у повному обсязі. Новели пакету законів #ЧужихДітейНеБуває продовжують знаходити індивідуальні методи впливу на безвідповідальних батьків, навіть якщо суми боргу невеликі, адже будь-яка заборгованість порушує права дітей. Наразі діти Сумщини отримали понад 70 мільйонів гривень аліментів.

15:18:16 24.06.2019

БАГАТОДІТНИЙ БАТЬКО ЗАБОРГУВАВ ДОНЬКАМ 25 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ АЛІМЕНТІВ

В Білопільському районі Сумщини багатодітний батько впродовж декількох років не сплачував донькам аліменти та накопичив борг в розмірі майже 25 тисяч гривень. Згадати про свій батьківський обов’язок чоловіка змусили санкції ініційованого Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуває.

14:14:03 21.06.2019

«СЕТАМ» РЕАЛІЗУЄ МАЙНО ПІДПРИЄМСТВ-БОРЖНИКІВ СУМЩИНИ

Конституцією України передбачені та гарантуються громадянам права, які необхідні їм для повсякденного життя, зокрема право на працю та її гідну оплату. Іноді трапляються випадки коли такі права порушуються несумлінними роботодавцями, завдання юстиції – відновити їх.

14:13:04 21.06.2019

ТВОРЧІСТЬ ЯК ОСНОВНИЙ ЕЛЕМЕНТ ПРАВОВОГО ВИХОВАННЯ

Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮПРАВО!» впевнено прямує до своєї мети – формуванню юридичної обізнаності та правової культури громадян країни. На своєму шляху значну увагуправники приділяють і наймолодшому населенню держави, створюючи для них доступні форми та методи для сприйняття та засвоєння інформації. Прикладом такої діяльності є проведення конкурсу малюнків, присвяченого Дню захисту дітей,ініційованого Координаційною радою молодих юристів при Міністерстві юстиції України.

16:32:49 19.06.2019

ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА – ОСНОВНІ СКЛАДОВІ ПРАВОВОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ

Дитина, як і кожна людина у суспільстві, має свої права. Деякі надаються їй від народження, деякі набуваються протягом життя, але ті й інші потребують визнання та захисту. Нерідко, через довірливість та необізнаність малечі, їх права порушуються, тому сьогодні як ніколи актуальним є проведення заходів, спрямованих на правову освіту підростаючого покоління.Саме такізаходи проводяться фахівцями юстиції в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

16:13:26 19.06.2019

ПРО БУЛІНГ ТА ПРАВА ДІТЕЙ: ФАХІВЦІ ЮСТИЦІЇ СУМЩИНИ ПРОВЕЛИ ДЛЯ ВИХОВАНЦІВ ТАБОРУ ПРАВОВИЙ ЗАХІД

Всі діти мають право на відпочинок – зазначає одна зістатей Конвенції ООН «Про права дітей». Забезпечення якісним та корисним відпочинком малечі є завданням дорослих. Так, з метою правової обізнаності підростаючого покоління та підвищення пізнавальної активності малечі фахівці юстиції Сумщини, впроваджуючи загальнонаціональній правопросвітницький проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», завітали до вихованців місцевого табору з правовим заходом.

09:09:07 19.06.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь