A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

СКАСОВАНА ПОДОРОЖ ЯК РЕЗУЛЬТАТ БАЙДУЖОСТІ

Батьки, які невчасно або взагалі не сплачують аліменти, вважають обов’язок піклування про власних дітей тягарем та помстою іншого із подружжя за невдалий шлюб.Прикро, що розуміння про турботу та увагу до малечі, частіше за все в таких випадках, приходить через застосування заходів обмежувального характеру.

11:00:22 03.07.2019

#ЧеснаПлатіжка ВІД МІН’ЮСТУ: ЯК ПРАЦЮЄ ОНЛАЙН-КАЛЬКУЛЯТОР СПРАВЕДЛИВОЇ ЦІНИ

З метою захисту громадян від свавілля комунальників та бажання монополістів нажитися на споживачах житлово-комунальних послуг,фахівці юстиції Сумщини розпочали роботу, направлену на інформування українців щодо граничних тарифів на тепло та гарчу воду, які 26 червня 2019 року затвердив Кабінет Міністрів України.

08:59:51 03.07.2019

НЕВИХОВАННЯ ДИТИНИ ЯК ПРИВІД ДЛЯ ПОПОВНЕННЯ СПИСКУ ДОШКИ ГАНЬБИ

Розлучення стає результатом згаслих почуттів один до одного, втрати спільних поглядів на шлюб та ведення домашнього господарства. Часто, у колишнього подружжя залишається єдиний привід для підтримання дружніх стосунків – виховання дитини, яка потребує уваги та піклування обох батьків.  Для мешканця Лебединського району розлучення з дружиною стало причиною невиконання батьківського обов’язку та накопичення боргу перед своєю донькою у розмірі понад 28 тисяч гривень. Нагадати батькові про дитину довелося правникам юстиції Сумщини. На боржника були складені постанови про встановлення тимчасових обмежень у праві полювання, користування зброєю, виїзду за кордон та у праві керування транспортними засобами, а також накладений арешт на майно та банківські рахунки. Вище зазначені санкції та небажання чоловіка знаходитись у Єдиному реєстрі боржниківhttps://erb.minjust.gov.ua/ змусили його в повному обсязі погасити заборгованість.  Вкотре, ініційовані Міністерством юстиції України новели пакету законів #ЧужихДітейНеБуває допомогли дитині, яка постраждала від батьківської байдужості, нагадати про себе та захистити свої права. З початку 2019 року на Лебединщині на користь підростаючого покоління було стягнуто 3,3 мільйона гривень.

14:57:25 02.07.2019

ВІД ПЕНСІОНЕРА ДО ПІДПРИЄМЦЯ: НА СУМЩИНІ АЛІМЕНТНИКИ ПОСПІШАЮТЬ ГАСИТИ БОРГИ

На Сумщині завдяки новелам ініційованого Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуває батьків-аліментників незалежно від їх матеріального статусу об’єднують заходи примусу законодавства, які спрямовані не тільки на скоріше погашення заборгованості по аліментах, а й на недопущення утворення таких боргів.

12:56:54 02.07.2019

ВІДСЬОГОДНІ ЗБІЛЬШИВСЯ ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ. ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ ДЛЯ СУМЧАН-АЛІМЕНТНИКІВ

з 1 липня 2019 року в Україні збільшується розмір прожиткового мінімуму на одну особу. Ініційований Міністерством юстиції України закон #ЧужихДітейНеБуваєпередбачає, що мінімальний розмір аліментів на утримання дитини залежить від прожиткового мінімуму та складає 50% від його розміру.

14:07:10 01.07.2019

ПРО ПРОТИДІЮ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ ДЛЯ ВИХОВАНЦІВ ТАБОРУ «РОВЕСНИК»

Дитина, як ніхто інший, вразлива до протиправних посягань, яких вона може зазнати в навколишньому середовищі. Надання консультативної та практичної допомоги, спрямованої на захист малечі від насильства є одним із ключових завдань Міністерства юстиції України. З метою інформування школярів з питань протидії домашньому насильству, булінгу та торгівлі людьми, фахівцями юстиції Сумщини була проведена зустріч з вихованцями літнього табору «Ровесник». Дітям в цікавій ігровій формі правники повідомили про види домашнього насильства та як протидіяти такій ганебній ситуації. Також було наголошено на небайдужій поведінці, якщо вони стали свідками неправомірних дій, оскільки їхня відповідальність може зберегти чиєсь життя. Слід пам’ятати, що найнебезпечніший співучасник домашнього насильства – мовчання. Звернення до поліції за номером 102, а також на гарячу лінію за номером 116-123, допоможе отримати ті необхідні поради, які врятують людину від протиправних посягань.

08:14:05 27.06.2019

ЗРУЧНО Й КОМФОРТНО – ОТРИМАЙТЕ СВІДОЦТВО ПРО НАРОДЖЕННЯ МАЛЮКА ПО-НОВОМУ

Консультує Міністр юстиції України Павло ПЕТРЕНКО Пане Павло, доброго дня! Зовсім скоро ми з дружиною чекаємо на народження другої дитини. Нашому старшому сину вже виповнилося 16 років, а я досі згадую всю бюрократичну тяганину та величезні черги у ДРАЦСі. Читаючи ваші інтерв’ю, я розумію, що Мін’юст зробив процедуру реєстрації народження дитини більш зручною. Поясніть, будь ласка, детальніше, куди нам звернутися та які документи підготувати? Дякую. Микола Наливайченко Де можна зареєструвати народження малюка?

08:11:57 27.06.2019

З ДИТИНОЮ ЗА КОРДОН: КОЛИ НЕ ПОТРІБЕН ДОЗВІЛ ДРУГОГО З БАТЬКІВ

Організація літнього відпочинку дитини –відповідальний та клопітний процес, який потребує часу, зусиль та грошових коштів, а також взаємного порозуміння між батьками, в тому випадку, коли вони розлучені, а дитина проживає з кимось одним.

16:15:24 25.06.2019

ЄДИНИЙ РЕЄСТР БОРЖНИКІВ РОЗЧИНЯЄ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ПО АЛІМЕНТАХ

Мешканець Сумської області несистематично сплачував аліменти дитині. Навчити його відповідальності вдалося після того, як відомості про неплатника аліментів були внесені фахівцями юстиції до Єдиного реєстру боржниківhttps://erb.minjust.gov.ua/, до якого потрапляють особи, що мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці.

11:17:57 25.06.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь