A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

60 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ БОРГУ – ПРИВІД ДЛЯ СКАСУВАННЯ ПОДОРОЖІ НА КОРДОНІ ПОЛЬЩІ

Дострокове припинення подорожі – таке покарання спіткало батька, який, нехтуючи заборонами, вирушив у чергову закордонну поїздку. Маючи заборгованість по сплаті аліментів у розмірі понад 37 тисяч гривень та накладені тимчасові обмеження у правах, неплатник сподівався і на цей раз уникнути покарання за своє недобросовісне батьківство. Проте, відповідати за власну ганебну поведінку все одно довелось. Чоловік особисто переконався, що встановлені заборони не лише слова, коли був висаджений з автобуса. Зруйновані плани через неможливість продовжити поїздку та сором за свою поведінку стосовно рідної дитини, змусили батька знову зустрітися з державними виконавцями. Так, законодавчі утиски в правах та бажання працювати за межами країни заохотили батька погасити заборгованість у повному обсязі та сплатити штраф у розмірі 50% від суми прострочених платежів по аліментах, що становив майже 19 тисяч гривень, а також виконавчий збір на користь держави понад 3 тисячі гривень. Таким чином, батьку довелось знайти одразу 60 тисяч гривень, які стали результатом несвоєчасного виконання батьківського обов’язку.

08:58:29 18.07.2019

КОМУ 1, А КОМУ 2: СКІЛЬКИ БЮЛЕТЕНІВ ОТРИМАЮТЬ ВИБОРЦІ 21 ЛИПНЯ?

21 травня 2019 року в Україні відбудуться позачергові вибори народних депутатів України. З метою підвищення правової обізнаності громадян щодо виборчих прав і процедур, а також задля активізації виборців до голосування, фахівці юстиції Сумщини інформують населення з зазначеної теми.

18:35:01 17.07.2019

МІНІСТР ЮСТИЦІЇ ПРЕЗЕНТУВАВ НА СУМЩИНІ ВИЇЗНИЙ ОФІС

Міністр юстиції України Павло Петренко презентував мешканцям Сумщини ВИЇЗНИЙ ОФІС ЮСТИЦІЇ, який розширює географію надання зручних і комфортних послуг. Відтепер жителі навіть найвіддаленіших населених пунктів області зможуть відчути переваги багатогранного спектра зручних послуг від органів юстиції.

15:36:08 17.07.2019

МАМАМ З МАЛЯТАМИ – НОВІ СЕРВІСИ

Мами з дітками і жінки при надії – з такими співрозмовницями зустрівся Міністр юстиції України Павло ПЕТРЕНКО упродовж візиту на Сумщину. Їм було про що поговорити, адже сьогодні Мін`юст реально змінив ситуацію, прищеплюючи у суспільстві філософію відповідального батьківства. Вона у всьому – в реалізації закону ЧужихДітейНеБуває, який захищає благополуччя дітей, стягуючи з нерадивих батьків аліменти; у сервісах по видачі свідоцтв про народження у пологових будинках, нових для українців інноваційних проектах «Муніципальна няня» і «Е-малятко». «Держава повинна дбати про своє майбутнє – дітей. Мін`юст упродовж останніх років багато зробив для того, щоб родинам було комфортно отримувати послуги від органів юстиції, – говорить Павло ПЕТРЕНКО. – Мами не витрачають час на візити до кабінетів службовців, а прибувають додому з малям і першим державним документом, отриманим безпосередньо в пологовому будинку, також вони користуються можливістю зареєструвати місце проживання дитини. Нові проекти «Муніципальна няня» та «Е-малятко» – реальна допомога українським родинам». Пілотний проект «Е-малятко» передбачає спрощення отримання послуг, пов’язаних із народженням дитини. Це надзвичайно прогресивна послуга, яка увібрала найкращий європейський та світовий досвід. Власники сучасних мобільних телефонів чи комп’ютерів зможуть уникнути спілкування з чиновниками, адже сервіс можна буде отримати не лише у будь-якому з понад 700 створених Урядом центрів надання адміністративних послуг або пологових будинках, а й в електронному форматі. «Рівень довіри до інноваційних сервісів Мін`юсту надзвичайно високий, – говорить керівник юстиції Сумщини Ірина СВИСТУН. – Наприклад, сьогодні вже 90% свідоцтв про народження дітей видається у пологових будинках. Отже, батьки оцінили цей сервіс як зручний і комфортний. Переконана: проекти «Муніципальна няня» і «Е-малятко» також слугуватимуть родинам з дітьми». Проект «Е-малятко», спростить отримання послуг з: державної реєстрації народження дитини; реєстрації місця проживання дитини; внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів; реєстрації у державному реєстрі платників податків; призначенням державної допомоги при народженні дитини; видачі посвідчення батькам багатодітних сімей; призначенню допомоги дітям, які виховуються у багатодітних сім’ях. Cервіс «Е-малятко» повноцінно запрацює з 1 січня 2020 року.

16:38:56 16.07.2019

МІНІСТР ЮСТИЦІЇ ТА ЖУРНАЛІСТИ: ВІДВЕРТА РОЗМОВА ПРО АКТУАЛЬНЕ

Спілкування із засобами масової інформації – невід’ємна частина робочих візитів Міністра юстиції України Павла ПЕТРЕНКА на Сумщину. Йому завжди є про що поговорити із журналістами, адже сучасна юстиція – це нові ініціативи, реальні справи і дієві результати. Зацікавлення власкорів всеукраїнських видань, журналістів провідних телеканалів, газет та Інтернет-ресурсів викликали теми, які сьогодні на слуху у суспільства: #ЧеснаПлатіжка та захист прав дітей. Органи юстиції готові захищати та відстоювати права споживачів комунальних послуг по всій країні, щоб громадяни сплачували за отримані послуги, а не за повітря і забаганки монополістів. Зроблений аналіз показав, що тарифи в різних регіонах України відрізняються, подекуди – дуже суттєво, в рази. «Мін`юстом розроблений покроковий алгоритм, як діяти громадянам, коли в платіжках несправедливі цифри, – говорить Міністр юстиції України Павло Петренко. – Окремо ми розробили чіткий покроковий алгоритми дій, який допоможе українцям захистити свої права споживача житлово-комунальних послуг. У рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» ми пояснюємо, як діяти в разі отримання нечесної платіжки і як домогтися перерахунку вартості опалення». Віднині кожен може перевірити, чи все чесно у його платіжці, адже на сайті Міністерства юстиції України – https://minjust.gov.ua/news/info/onlayn-kalkulyator-poslug – розміщено калькулятор, який чітко здійснить розрахунок. Тема #ЧужихДітейНеБуває також не втрачає своєї актуальності і цікавості для ЗМІ, не тільки цифрами і фактами, а й цілеспрямованістю заходів, спрямованих на благополуччя сотень тисяч дітей. «Реальний захист прав дітей на вчасне і повне отримання аліментів – ось чим став закон #ЧужихДітейНеБуває, – зазначив Павло ПЕТРЕНКО. – Рекордні суми аліментів, які не платилися роками, стягнуто на користь українських дітей. Нарешті було знайдено дієві інструменти впливу на батьків, які, маючи яхти і мерседеси, не платили аліменти дітям». Наприклад, на Сумщині на користь дітей у цьому році стягнуто 90 мільйонів гривень. Отже, два пакети закону #ЧужихДітейНеБуває реально працюють, це успішна ініціатива Мін`юсту, підтримана і громадськістю, і законодавцями. Спілкування із журналістами продовжилося на місцевих телеканалах АТV та СТС, де також говорили про актуальне: безпеку українських дітей, схвалений Урядом проект #ЧеснаПлатіжка, який надасть право кожному громадянину сплачувати не за повітря, а за реально отримані послуги теплопостачання, ще один крок назустріч бізнесу – можливість зареєструвати товариство з обмеженою відповідальністю через онлайн сервіси.

15:10:53 16.07.2019

ВЗАЄМОДІЯ З ГРОМАДСЬКІСТЮ – КЛЮЧ ДО #ЧеснаПлатіжка

Успішність будь-якого проекту напряму залежить від якісного охоплення необхідної аудиторії. Взаємодія з громадськістю є своєрідним демократичним та відкритим процесом прийняття рішення, ініціативи. З урахуванням зазначеного, фахівці юстиції Сумщини долучилися доприсвяченого урядовій постанові #ЧеснаПлатіжка круглого столу з місцевою громадськістю, зокрема з представниками громадських організацій, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) та безоплатної правової допомоги.

12:42:42 15.07.2019

АРЕШТОВАНІ БАНКІВСЬКІ РАХУНКИ ЯК СПОСІБ ПОГАШЕННЯ АЛІМЕНТНОГО БОРГУ

Байдужість мешканця Тростянеччинизмусила його зазнатиутиску, передбаченого санкціями пакету законів #ЧужихДітейНеБуває.Бувши впевненим, що колишня дружини сама зможе виховати дитину, батько перестав хвилюватися про добробут своєї доньки.

11:01:39 15.07.2019

ЄДИНИЙ РЕЄСТР БОРЖНИКІВ – ЧЛЕНСТВО У КОЛІ БЕЗВІДПОВІДАЛЬНИХ ГРОМАДЯН

Розлученнярозпалює ворожнечуміж людьми, які зовсім недавно були переповнені почуттям кохання та захоплення один до одного. Обсяги непорозуміння стають все більшими, а пошук спільної мови все складнішим коли у колишнього подружжя залишаються спільнідіти.

10:04:26 12.07.2019

ПРАВОВИЙ РОЗВИТОК МАЛЕЧІ – ВНЕСОК У МАЙБУТНЄ, ЩО ПРОЦВІТАЄ

Підготовка малечі до дорослого життя неповинна обмежуватися певними рамками, а отриманні знання в процесі розвитку мають бути цікавими та доступними. За таким планом діють фахівці юстиції Сумщини, відвідуючи дитячі заклади та інформуючи молоде покоління з правових питань.

16:06:21 11.07.2019

Підготовка малечі до дорослого життя неповинна обмежуватися певними рамками, а отриманні знання в процесі розвитку мають бути цікавими та доступними. За таким планом діють фахівці юстиції Сумщини, відвідуючи дитячі заклади та інформуючи молоде поколі

Підготовка малечі до дорослого життя неповинна обмежуватися певними рамками, а отриманні знання в процесі розвитку мають бути цікавими та доступними. За таким планом діють фахівці юстиції Сумщини, відвідуючи дитячі заклади та інформуючи молоде покоління з правових питань.

12:09:25 11.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь