A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

НА ПУТИВЛЬЩИНІ БОРЖНИКИ ПОВЕРНУЛИ 1,7 МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ АЛІМЕНТІВ

Кожна сума сплачених аліментів формує загальний результат, який свідчить про дієвість пакетів закону #ЧужихДітейНеБуває. Вже декілька років поспіль новели чинного законодавства не тільки захищають економічні права малечі, а й мотивують батьків бути відповідальними.

16:16:02 29.07.2019

32 ТИСЯЧІ ГРИВЕНЬ БОРГУ УВІБРАЛИ В СЕБЕ НЕСПЛАЧЕНІ АЛІМЕНТИ, ШТРАФ ТА ВИКОНАВЧИЙ ЗБІР

Складні життєві обставини провокують зміну поведінки людини та іноді змушують робити не властиві їй вчинки. Вирішення сімейних конфліктів також спонукає його учасників до дій, які не завжди йдуть на користь. Мешканець Роменського району не бажав вчасно сплачувати аліменти на утримання сина. Думка про те, що його неповнолітня дитина сама зможе себе забезпечити всім необхідним, допомагала чоловіку безтурботно жити. Протягом певного часу неплатнику все ж таки вдалося не обтяжувати себе сімейними турботами, але аліментна заборгованість, яка зростала з кожним днем, не дозволила батьку залишитися без уваги фахівців юстиції Сумщини. Понад 22 тисячі гривень аліментів був винен своєму чаду роменчанин, які довелося повертати під впливом примусових заходів, передбачених ініційованим Міністерством юстиції України пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває. Правниками був накладений арешт на майно та кошти боржника, а також тимчасово обмежено у правах. Подібні незручності зіпсували комфортний спосіб життя та змусили чоловіка змінити свої погляди стосовно способу виховання дитини. Лише після сплати у повному обсязі аліментної заборгованості, штрафу в сумі майже 8 тисяч гривень та виконавчого збору на користь держави у розмірі 2 тисячі гривень, чоловіку вдалося позбавитись обмежень у правах та попрощатися з сусідами в Єдиному реєстрі боржників.

15:47:49 29.07.2019

НА СУМЩИНІ 6 МІСЯЦІВ ПОСПІЛЬ УСПІШНО ПРАЦЮЄ ЦЕНТР ВИКОНАННЯ РІШЕНЬ

У Сумах вже 6 місяців поспіль громадяни користуються всіма перевагами комфортного та зручного офісу європейського зразка – Центру виконання рішень. За цей час фахівці юстиції Сумщини у форматі прозорості та відкритості прийняли 3 тисячі громадян та надали 6,5 тисяч послуг.

09:35:38 27.07.2019

МОБІЛЬНА КОНСУЛЬТАЦІЙНА ГРУПА ПРАЦЮВАЛА НА ГЛУХІВЩИНІ

Безоплатна правова допомога – це реальна можливість для громадян отримати безкоштовні консультації юристів та вирішити свої життєві проблеми. А з появою мобільних консультаційних груп навіть мешканці найвіддаленіших населених пунктів не залишаються без уваги та мають можливість звернутися до фахівців за допомогою. Спеціалісти юстиції Сумщини та центру з надання безоплатної правової допомоги провели виїзну консультацію для жителів Глухівського району, відвідавши села Береза та Слоут. Сільські жителі потребували допомоги у вирішенні питань з приводу сплати аліментів, оформлення земельних ділянок для підсобного господарства, переоформлення житла та порядком отримання спадщини. Відповідаючи на питання, правники звернули особливу увагу на випадки змін умов договору оренди землі, до речі, вони можливі: - за взаємною згодою сторін; - у разі недосягнення згоди - в судовому порядку (згідно статті 30 Закону України «Про оренду землі») А розірвати такий договір можна: - за згодою сторін; - на вимогу однієї із сторін - за рішенням суду; - в односторонньому порядку, якщо таке передбачено законом або договором (відповідно до статті 31 Закону України «Про оренду землі»).

13:33:30 26.07.2019

ПОНАД 50 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ГЛУХІВЧАНИНУ КОШТУВАВ БІЛЕТ ЗА КОРДОН

Як показує практика, неофіційне працевлаштування, приховування реального матеріального стану, майна та інші хитрощі боржників по аліментах не є перепонами для державних виконавців у питанні відновлення економічних прав підростаючого покоління. До кожного злісного неплатника правники знайдуть «ключ», будь-то стягнення коштів з пенсії або стипендії, занесення до Єдиного реєстру боржників, обмеження у праві керувати авто чи, як у випадку з глухівчанином – обмеження у здійсненні виїздів за кордон. Подробиці – за посиланням

09:32:50 26.07.2019

РОЗЛУКА З АВТІВКОЮ ЗБЛИЗИЛА СИНА ТА БАТЬКА

Керування автомобілем багатьом чоловікам приносить задоволення, тому будь-які перепони, які стають між автівкою та водієм, останні намагаються усунути в найкоротший термін.

10:30:26 25.07.2019

КРЕАТИВНО ТА ПІЗНАВАЛЬНО СУМСЬКІЙ МАЛЕЧІ ПРО ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ

Сьогодні дитячі садочки – це не просто місце, де діти знаходяться в робочий час батьків, а простір, де отримують перші серйозні знання, зокрема правові. Надбані початкові уміння дозволяють вихованцям  вчасно опановувати вікові навички, а різноманітність форм та методів викладу інформації додають цікавості до навчання.

09:29:59 25.07.2019

НАДМІРНА САМОВПЕВНЕНІСТЬ ЗАЧИНЯЄ ДЛЯ БОРЖНИКІВ КОРДОНИ

Зазвичай підготовка до виїзду за кордон починається з накопичення необхідної кількості грошей, обрання місця перебування, оформлення потрібних документів тощо. Такий алгоритм не стосується тих осіб, що мають заборгованість по сплаті аліментів, адже на стороні порушених прав підростаючого покоління стоять новели пакету законів #ЧужихДітейНеБуває, ініційованих Міністерством юстиції України. Боржник на Охтирщині майже вдало спланував свою поїздку та впевнено рухався за межі країни, нехтуючи заборонами, що були накладені фахівцями юстиції Сумщини. Зустрівшись під час проходження митного контролю з труднощами, чоловік одразу згадав про тимчасове обмеження його у права виїзду за кордон та про те, що він перебуває у Єдиному реєстрі боржників. Дорогою додому у батька було достатньо часу для обмірковування своїх подальших дій. Тому, повернувшись, неплатник одразу та у повному обсязі сплатив борг у розмірі понад 16 тисяч гривень. Кожен боржник по аліментах має пам’ятати, що запорука його безтурботного життя – це вчасно погашена заборгованість перед своїм чадом.

16:28:28 24.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь