A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

БОРГ ПЕРЕД ДИТИНОЮ – ЦЕ НЕ ВОДА НА СОНЦІ, З ПОВНОЛІТТЯМ НЕ ЗНИКНЕ

З появою пакету законів #ЧужихДітейНеБуває, ініційованого Міністерством юстиції України, з’явилися дієві важелі впливу на неплатників аліментів. Борги перед дітьми почали погашатися значно швидше, а у зв’язку із застосуванням до безвідповідальних батьків заходів примусу, зросли гарантії вчасних виплат у майбутньому. Також не залишаються без уваги батьки, які вважають, що повноліття дитини – це межа, минувши яку борги зникають, а фінансова допомога не є обов’язковою. Спосіб життя, який обрав для себе мешканець Білопільщини, далеко не відповідає загальноприйнятим нормам суспільства. Наявність двох дітей, які потребують уваги та піклування не змусила чоловіка влаштуватися на роботу та припинити зловживати спритними напоями. Донька та син довго чекали на турботу батька, але зміни відбувалися лише у сумі боргу, який зростав з кожним днем. Повноліття дітей було гарною новиною для чоловіка, оскільки він вважав, що його роль у житті чад більше непотрібна. Крапку на байдужому ставленні чоловіка до доньки та сина поставили фахівці юстиції Сумщини, коли застосували до нього всі необхідні заходи впливу. Винесені правниками постанови про обмеження чоловіка у правах та звернене стягнення на дохід, який він отримує від надання майна в оренду сільгосппідприємству, зменшили заборгованість перед сім’єю майже на 11 тисяч гривень.  Загалом на Сумщині стягнуто понад 92 мільйони гривень заборгованості, в тому числі діти Білопільщини отримали майже 4 мільйони гривень аліментних коштів.

14:18:48 12.08.2019

ПРО ПРАВА ЧЕРЕЗ КАЗКУ ДЛЯ САМИХ МАЛЕНЬКИХ ГРОМАДЯН СУМЩИНИ

У своїй роботі, спрямованій на підвищення правової обізнаності громадян, фахівці юстиції Сумщини застосовують як класичні методи донесення інформації, так й інноваційні. Особливу увагу правники приділяють наймолодшим громадянам, адже правова свідомість будується змалечку.

15:45:21 08.08.2019

БАТЬКІВСТВО – ЦЕ НЕ РОБОТА НА ЧАС ШЛЮБУ, А ОБВ’ЯЗОК НА ВСЕ ЖИТТЯ

Борги по аліментах стають приводом для погіршення і без того складних відносин, що склалися після розлучення. Багато українських родин спіткала проблема невчасно сплачених дитячих коштів, вирішити яку допомагає пакет законів  #ЧужихДітейНеБуває, що був ініційований Міністерством юстиції України. Завдяки важелям чинного законодавства, з початку року на Сумщині стягнуто понад 92 мільйони гривень аліментної заборгованості.

12:18:21 08.08.2019

МЕСЕДЖ ПРОТИДІЇ КІБЕРБУЛІНГУ ВІД ФАХІВЦІВ ЮСТИЦІЇ СУМЩИНИ

Дані, які приводять спеціалісти дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), говорять за себе – чверть українських дітей стали жертвами знущань у школах чи в інших дитячих колективах. При цьому майже половина підлітків, які стали свідками булінгу, не реагували на такі неправомірні дії з боку однолітків. У зв’язку з цим фахівців юстиції Сумщини в рамках правопросвітницького проєкту «Я МАЮ ПРАВО!» продовжують роботу, направлену на підвищення правової свідомості молодого покоління в питанні нетерпіння до цькування.

15:15:30 07.08.2019

УРОК МАТЕМАТИКИ ВІД МІН’ЮСТУ: ЯК ПЕРЕТВОРИТИ 30 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ БОРГУ НА 40

У минулому році Мін’юст розпочав масштабну боротьбу, направлену на стягнення аліментних заборгованостей зі злісних неплатників, запровадивши пакет законів #ЧужихДітейНеБуває. Одними із дієвих важелів впливу цього законодавства є економічні санкції, які передбачають збільшення суми заборгованості пропорційно рокам байдужості батьків до малечі.

11:35:41 07.08.2019

25 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ БОРГУ НАВЧИЛИ КРОЛЕВЧАНИНА ВІДПОВІДАЛЬНОМУ БАТЬКІВСТВУ

25 тисяч гривень – таку суму боргу назбирав батько за роки несплати аліментів своїй донці. Небажання мешканця Кролевецького району бути обмеженим у низці прав, що передбачено новелами ініційованого Мін’юстом закону #ЧужихДітейНеБуває, змусило його знайти роботу та розрахуватися з дитиною.

11:34:28 07.08.2019

БОРГИ ЗАВАДИЛИ ДАЛЕКОБІЙНИКУ ВИРУШИТИ В ЧЕРГОВИЙ РЕЙС

З появою пакету законів #ЧужихДітейНеБуває, ініційованого Міністерством юстиції України, тисячі неплатників аліментів були вимушені налагодити відносини зі своїми родинами задля відновлення звичного способу життя.

11:33:11 07.08.2019

СУМЧАНИН 2 РОКИ НЕХТУВАВ СИНОМ, ЯК НАСЛІДОК – ЧОЛОВІК ЛИШИВСЯ 52 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Коли байдужість батьків до власних дітей переходить грань дозволенного, на захист прав молодого покоління приходять санкції ініційованого Мін’юстом закону #ЧужихДітейНеБуває. Важелі впливу новел законодавства мають великий тиск на злісних неплатників аліментів.

10:14:40 05.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь